Wilders i Dresden: Flygtninge skal ikke hjælpes her

Den islamkritiske bevægelse Pegida havde på forhånd annonceret, at der ville komme mange mennesker mandag aften til den ugentlige demonstration i Dresden.

Måske op til 30.000, for den højreorienterede hollandske parlamentariker, Geert Wilders, skulle tale.

Wilders kom også og talte i omkring 20 minutter, men der kom langt færre end 30.000 for at lytte. Nogle tyske medier skriver, at der kom 7000, andre at der var 10.000.

Men Wilders talte i Pegidas ånd.

- De fleste af vore politikere, medier og kirkelige repræsentanter lukker øjnene for faren fra islamiseringen, sagde han.

Alle muslimer er ikke terrorister, men "de fleste terrorister er muslimer", sagde han videre ifølge avisen Die Zeits netudgave.

Han talte også for, at Europa ikke skal tage imod så mange flygtninge.

- Naturligvis skal flygtninge bringes i sikkerhed. Men de skal bringes i sikkerhed i deres egen region, ikke her, ikke i Europa, sagde Wilders til Pegida, der kun er omkring et halvt år gammel, men som er blevet kendt vidt og bredt.

Bevægelsen begyndte i oktober og voksede sig hurtigt større, også uden for Dresden, men der var også mange moddemonstrationer.

I januar mødte 25.000 demonstranter op til Pegidas mandagsdemonstrationer i Dresden for at protestere imod det, som de mener er en voksende islamisering af Tyskland.

Så blev Pegida ramt af en skandale, da et foto, hvor Lutz Bachmann, leder af Pegida, poserer som Adolf Hitler, begyndte at cirkulere på internettet.

Det skar gevaldigt ned i antallet af deltagere i demonstrationerne i såvel Dresden som i de andre byer, hvor Pegida er aktiv.

I de seneste uger er der dog begyndt at komme flere demonstranter igen. For to uger siden var der ifølge politiets oplysninger 2900 demonstranter til mandagsdemonstrationen i Dresden.

For en uge siden var det 7100.

Samtidig har bevægelsen for første gang kastet sig ind i politik.

Pegida har på sin Facebookside opfordret vælgerne i Dresden til at støtte Tatjana Festerling, der tidligere var medlem af det EU-kritiske parti Alternativ für Deutschland (AfD), ved borgmestervalget i Dresden den 9. juni.

Festerling blev smidt ud af AfD, efter at hun i fjor udtrykte sin støtte til en demonstration, der foregik under slagordet "Hooligans mod salafister".

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip