William Demant overrasker positivt med ny teknologi

Høreapparatproducenten William Demant havde gode nyheder til investorer med i årsregnskabet for 2015, som blev præsenteret tirsdag.

Selskabet omsatte for 10,7 milliarder kroner og opnåede er resultat for skat på 1,8 milliarder kroner, hvilket var en lille smule bedre end forventet.

Og administrerende direktør Niels Jacobsen er da også tilfreds med udviklingen, som forventes at fortsætte.

- 2015 var et stærkt år for vores engros- og detailhøreapparatforretning. Vi er især tilfredse med den solide præstation i engrosforretningen, som genererede en organisk vækstrate på 8 procent i andet halvår, siger han i en bemærkning til regnskabet.

Aktionærerne kan derudover glæde sig over, at selskabet forventer at være klar med en ny produktplatform i slutningen af andet kvartal, som er baseret på den trådløse 2,4 GHz-teknologi.

Dermed er de ventede dual chip-høreapparater snart klar til at ryge på markedet.

- I slutningen af andet kvartal 2016 vil Oticon nå en milepæl med introduktionen af det første dual radio-høreapparat nogensinde.

- Den nye audiologiske platform repræsenterer ny og banebrydende teknologi og tilbyder unikke slutbrugerfordele, hedder det i regnskabet.

Senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank mener da også, at det er et regnskab til den positive side.

- Det er en god afslutning på 2015, hvor selskabet har haft en rigtig stærk salgsvækst. Det er noget af det, der selvfølgelig er positivt for os analytikere at se, at de har succes med deres seneste produktlanceringer, siger han til Ritzau Finans.

Han forventer at se aktien klare sig bedre end markedet, og en halv time efter at handlen er givet fri, ser det ud til at holde stik.

Aktien er steget med 1,1 procent på en dag, hvor C20 Cap-indekset ligger til en stigning på 0,4 procent.

/ritzau/

 

Dagens Gossip