William Kvist brager FCK til pokaltriumf

05/05/2016

FC København snuppede for andet år i træk titlen som pokalmester, men københavnerne kom på særdeles hårdt arbejde mod AGF, som havde stor ære af kampen.

Først i det 78. minut lykkedes det William Kvist at score det afgørende mål, som sikrede FCK en sejr på 2-1. Kvist blev ud over rollen som matchvinder også kåret som årets pokalfighter.

Med pokaltriumfen har FCK nu muligheden for at vinde The Double, hvis holdet bevarer sin førerposition i Superligaen og snupper det danske mesterskab.

FCK begyndte kampen bedst og kom foran 1-0 efter en halv time, da Nicolai Jørgensen på smukkeste vis med hælen fik bugseret bolden ind bag Steffen Rasmussen i AGF-målet.

Forinden havde FCK-kantspilleren Kasper Kusk snydt en svag Jens Jønsson og leveret oplægget til målet. Men kort efter udgik Kusk med en skade og blev erstattet af Youssef Toutouh.

Stemningen i en udsolgt Parken var i top, og for en sjælden gangs skyld var det ikke FCK-fansene, man hørte mest til.

Den verbale styrke var en tand højere fra AGF-tilhængerne. Aarhusianerne havde vundet lodtrækningen om at være hjemmehold og medbragte mindst halvdelen af de 35.828 tilskuere. Så mange har der ikke været til en pokalfinale siden 2004.

- Har I husket jeres awaykort, stod der drillende skrevet på et banner fra AGF-tilskuerne.

FCK svarede igen med et banner med versalerne: Hovedstaden. Det meterlange banner nåede dog aldrig at blive foldet helt ud, så man skulle være hurtig til at læse teksten, inden det krøllede sammen.

Måske var det et symbolsk tegn på, hvad der skulle ske med hovedstadens hold kort før pausen.

I hvert fald lykkedes det AGF at få udlignet ved angriberen Morten "Duncan" Rasmussen, som slap alene igennem, da Mathias "Zanka" Jørgensen stoppede op - formentlig i den tro, at målmanden var på vej ud til bolden.

Det var FCK-keeper Thomas Kaminski ikke, men han fik foden på bolden for blot at se den hoppe i en høj, blød bue ned foran stregen og ind i mål til stor jubel for de mange tusinde euforiske AGF-fans.

AGF var tæt på en længe ventet triumf, og man kunne fornemme, det var den største begivenhed i årevis for klubben både før og under kampen.

FCK pressede på i anden halvleg og holdt flere gange skydetelt foran AGF's mål, men jyderne holdt godt stand og lukrerede omvendt på giftige kontrastød.

I slutminutterne gik Steffen Rasmussen med frem på et hjørnespark, og det skabte en del uro.

Det gav Nicolai Jørgensen chancen for at blive dobbelt målscorer, men han kunne ikke ramme det tomme mål fra midten af banen.

I slutfasen blev kampen skæmmet af, at flere AGF-fans kastede halvfyldte ølkrus ind mod Kaminski i FCK-målet.

Men FCK-spillerne var ligeglade og kunne kort efter juble over sæsonens første titel.