Williams-kørere: Nu er vi tilbage i toppen af Formel 1

Mercedes har foreløbig været suveræne i Formel 1 i denne sæson, men måske skal Nico Rosberg og Lewis Hamilton til at passe på.

Lørdag viste Williams, at holdet måske kan true Mercedes i kampen om sejrene.

I kvalifikationen til søndagens grandprix i Østrig var de to Williams-kørere Felipe Massa og Valtteri Bottas hurtigst. Rosberg satte tredjehurtigste tid, mens Hamilton starter søndagens løb fra niende position.

- Williams er tilbage i toppen. Vi er tilbage for at kæmpe med om sejren. Jeg er meget glad på mine egne og holdets vegne, siger Felipe Massa efter lørdagens kvalifikationen.

- Efter lang tid håber jeg, at dette blot er begyndelsen på en tid med store muligheder. Jeg håber, at jeg kan bringe mig i denne position igen.

Ikke siden 2008 har brasilianeren startet et grandprix fra pole position. Dengang kørte han for Ferrari.

Finske Valtteri Bottas fuldførte den fremragende Williams-dag, da han satte næsthurtigste tid på Spielberg-banen.

Det er 11 år siden, at Williams senest startede fra de to bedste positioner. Det er dog blot to år siden, at holdet sidst kørte en pole position hjem.

- Det er et fremragende resultat for holdet. Vi har gjort det bedre og bedre hele året, og nu får vi dette resultat. Det hårde arbejde har betalt sig.

- I morgen bliver det en anden historie, tror jeg. Vi kommer på et hårdt arbejde, når vi skal holde Mercedes bag os. Selvfølgelig kan nogle af de andre biler fra Ferrari og Red Bull også gøre det godt, siger Bottas.

Efter at være startet i pole position i sæsonens syv første grandprixer, må Mercedes for første gang i 2014 afgive den forreste plads i startgridden.

Nico Rosberg og Lewis Hamilton skal dog ikke frygte, at de bliver overhalet i VM-stillingen lige med det samme. Duoen har henholdsvis 140 og 118 point, mens den nærmeste konkurrent Daniel Ricciardo fra Red Bull har 79 point.

Williams-kørerne Bottas og Massa har 40 og 18 point.

/ritzau/

 

Dagens Gossip