Wimbledon: Roger Federer stormer i kvartfinalen

Syv gange i karrieren har Roger Federer vundet Wimbledon, og selv om han har været med i mange år, ligner han igen i år et godt bud på en mester.

Tirsdag stormede schweizeren i kvartfinalen med en uhyre sikker sejr over spanske Tommy Robredo, der ikke fik et ben til jorden i kampen, som Federer vandt 6-1, 6-4, 6-4.

32-årige Federer har vundet sine første fire kampe i turneringen i tre sæt og har således ikke afgivet et eneste sæt på vej mod kvartfinalen.

Her møder han landsmanden Stanislas Wawrinka, der i sin 1/8-finale vandt 7-6, 7-6, 6-3 over Feliciano López - ligeledes over en spanier.

Federer leverede mod Robredo et såkaldt "perfekt" sæt i kampens andet sæt. Federer servede fem gange, og han afgav ikke et eneste point i egen serv i sættet.

20 gange sendte han en serv over nettet, og det gav 20 vundne point, hvorfor et enkelt brud af spanierens serv altså gjorde udslaget i det sæt.

Federer går ind til kvartfinalen mod Wawrinka med en positiv statistik, eftersom Federer har vundet 13 af de to spilleres 15 kampe mod hinanden.

Omvendt kan Wawrinka finde trøst i, at han vandt det seneste opgør mod Federer - tidligere i år i finalen i grusturneringen i Monte Carlo. På græs må Federer dog betragtes som storfavorit mod sin landsmand.

Federer hentede sine syv hidtidige triumfer i Wimbledon i 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009 og 2012.

/ritzau/

 

Dagens Gossip