To windsurfere sætter sejl mod OL i Rio

admin

425 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

Windsurferne Lærke Buhl-Hansen og Sebastian Fleischer er onsdag blevet udtaget til OL i Rio. De sejler begge i den olympiske windsurfingsklasse RS: X.

For Lærke Buhl-Hansen bliver det hendes første OL, mens Sebastian Fleischer også var med ved OL i London for fire år siden.

Dengang var han 18 år - den yngste i hele den danske OL-trup - og ingen havde regnet med, at han skulle deltage. Siden er der sket meget.

- I 2012 kom det som en kæmpe overraskelse. Jeg gik i 2.g og deltog ved et VM i Cádiz. Da vi kiggede på resultatlisten efter stævnet, havde jeg kvalificeret mig til OL.

- Det skete i april måned, så jeg havde ikke OL på hjernen i mere end fire måneder. Nu har jeg haft OL på hjernen i fire år.

- Så der er en kæmpe forskel. Det her har været en fireårig OL-kampagne med absurd hårdt arbejde. Nu skal det ned og eksekveres i Rio, siger Fleischer i en pressemeddelelse.

Lærke Buhl-Hansen vil træne med de bedste og har trænet med en norsk og australsk pige. Og forud for et stævne i næste uge i Holland mødes hun med en ungarer og en canadier.

Hun fortæller, man er nødt til at være opsøgende, når man kommer fra en nation med få udøvere.

- Det er noget med at snakke på havnene og komme ind i varmen hos nogen. Hvis man sejler ordentligt og ellers altid er glad og smilende, så gider folk godt at træne med én.

- Hvis man finder nogen, som er lidt i samme situation som én selv, så kan man danne en træningsgruppe sammen.

- Det handler også om, hvorvidt man kan sammen på land, for man tilbringer mange timer sammen, siger Lærke Buhl-Hansen

Mens Sebastian Fleischer drømmer om en placering i top-ti, når det går løs i Rio, så håber Lærke Buhl-Hansen i første omgang bare på at samle en masse erfaring, der kan bruges frem mod OL i 2020 i Tokyo.

/ritzau/