Wolfsburg snupper pokaltitel fra Klopp i afskedskamp

30/05/2015

Jürgen Klopp havde været det store samtaleemne i optakten til pokalfinalen mellem hans klub Borussia Dortmund og Nicklas Bendtners Wolfsburg.

Det var den karismatiske træners sidste kamp i spidsen for den klub, han har bragt tilbage til storhed, men missionen om at hjemføre en sidste pokal mislykkedes, da Wolfsburg med Bendtner på bænken i hele kampen sejrede med 3-1.

Dortmund fik en drømmestart på kampen, da den lynhurtige angriber Pierre-Emerick Aubameyang flot flugtede en fremlægning fra Shinji Kagawa i kassen til 1-0 efter bare fem minutter.

Det kunne også være blev til 2-0 godt ti minutter senere, men Marco Reus brændte en stor chance.

I stedet slog Wolfsburg tilbage midtvejs i halvlegen, da den brasilianske midtbanespiller Luiz Gustavo udlignede, og det fik for alvor tændt op under Wolfsburg.

Ti minutter senere dumpede bolden ned for fødderne af Kevin de Bruyne et par meter uden for feltet, og med et tørt fladt spark til kort hjørne bragte han folkevognsklubben foran med 2-1.

Dortmund haltede pludselig efter alle steder på banen, og fem minutter senere gik det galt igen.

Den hollandske angriber Bas Dost blev efterladt umarkeret i feltet på et indlæg, og så kunne han let heade Wolfsburg yderligere i front.

Kort før pausen brændte Aubameyang en stor chance i en situation, hvor det lignede, at der blev begået et straffespark på ham, men det blev ikke dømt.

3-1 holdt til pausen, og det så i den grad ud til, at Jürgen Klopp skulle misse muligheden for at skaffe Dortmund en sidste titel i sin afskedskamp.

Det hæsblæsende tempo fortsatte efter pausen, og inden for de første fem minutter misbrugte begge hold en kæmpe chance hver.

Forsvarsspillet var ikke noget, nogen af mandskaberne tog alt for højtideligt, og det gav masser af action i begge ender, men skarpheden fra første halvleg var væk.

Begge hold formøblede flere gode muligheder, og derfor blev det ikke til flere scoringer i kampen.

Wolfsburg kunne juble over pokaltitlen efter 90 minutters medrivende fodbold, mens Jürgen Klopp skuffet lister ud af døren i Dortmund uden den jubelafsked, han havde drømt om.