Wonderful Copenhagen: DR sprængte Eurovision-budget

Danmarks Radio var ikke nogen billig samarbejdspartner under forårets Eurovision Song Contest i København.

Det hævder Wonderful Copenhagen, der mandag har offentliggjort en redegørelse for det dundrende underskud på 58 millioner kroner, som musikfesten endte ud med.

Mens Wonderful Copenhagen var arrangøren bag melodi grand prixet, stod DR for afvikling af tv-showet.

Ifølge redegørelsen havde DR og Wonderful Copenhagen - der sammen med Region Hovedstaden, Københavns Kommune og ejendomsselskabet Reda stod bag værtsbyen på Refshaleøen gennem Projektselskabet ESC 2014 - vidt forskellige fortolkninger af aftalen mellem parterne.

- DR fortolkede kontrakten således, at værtsbyens (Projektselskabet ESC 2014, red.) forpligtelse til at levere og drive en arena i princippet var uden økonomisk binding, står der blandt andet.

Oprindeligt budgetterede parterne med 34,6 millioner kroner til afvikling af arrangementet. DR forholdt sig dog ifølge redegørelsen skeptisk til det beløb. Musikfesten kom i stedet til at koste hele 112 millioner kroner og endte altså med et bragende underskud.

Undervejs i den ambitiøse ombygning af B&W-Hallerne skruede DR flere gange op for ambitionerne, og derved blev udgifterne presset i vejret, lyder det fra Wonderful Copenhagen:

- I takt med at projektet skred frem, stod det klart, at det showkoncept, DR realiserede, havde en karakter, der indebar, at B&W-Hallerne skulle omdannes til noget, der havde karakter af en koncertsal, der kunne danne ramme om et show på et meget højt ambitionsniveau.

Blandt andet krævede DR's produktion, at tre bærende søjler i B&W-Hallerne skulle rives ned, for at DR kunne lave panoramaoptagelser ud over publikum.

Efter showet skulle søjlerne bygges op igen. Og det blev langt dyrere, end man havde forventet.

Undervejs forlangte DR også at få ændret scenedesign og scenografi, hvilket medførte, at der måtte bygges et teltområde uden for hallerne. De ændrede planer resulterede blandt andet i et byggesagsgebyr, og teltområdet kom til at koste ekstra i fjernvarme, kloakering og teltleje.

I begyndelsen regnede man med, at ombygningen af hallerne ville koste omkring 18 millioner kroner. Det endte med at koste næsten 90 millioner kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip