Worres tv-plan: Danmark Rundt skal dækkes live fra 2015

Søndag slutter årets Post Danmark Rundt med en 174 kilometer lang etape fra Kalundborg til Frederiksberg, og med det kan løbsdirektør Jesper Worre gøre status på årets løb.

Men allerede nu ser Worre frem mod næste år, hvor der er store planer i støbeskeen. En af de planer er tv-dækning af de sidste 50 kilometer på hver etape.

- Det her løb fortjener live-tv. Vi har allerede lavet benarbejdet med et fransk produktionsselskab, der kommer herop med helikoptere og motorcykler, og økonomien er egentlig også afdækket, siger Jesper Worre.

Det store spørgsmål er så, hvem der skal dække løbet på tv, men til det har løbsdirektøren også en plan.

- Lige nu har vi en aftale med DR, som vi har haft siden 2000. De har så en option på forlængelse, men med den forlængelse binder de sig også til live-tv af de sidste 50 kilometer af hver etape, siger han.

Men ifølge Worre er der også andre muligheder end DR.

- Vi har også haft kontakt med Eurosport, som allerede i år havde lagt tid ind til, at de ville vise det på deres kanal. Men det kræver, at der kommer nogen herop og optager det, for det gør Eurosport ikke selv.

Og løbsdirektøren er optimistisk med henblik på at kunne præsentere Post Danmark Rundt direkte på tv til 25-års jubilæet i 2015.

- Vi bruger de næste måneder på at få aftalen på plads. Jeg håber, vi kan annoncere det inden jul, siger Jesper Worre.

Post Danmark Rundt har til næste år valgt at flytte løbet en dag tilbage, så det næste år løber fra tirsdag til lørdag.

På den måde håber løbsdirektøren, at det kan lokke to til tre pro-tour hold mere til løbet, som han mener, at Post Danmark Rundt har manglet i år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip