Wozniacki åbner sæsonen med sejr i Sydney

Caroline Wozniacki skulle lige i gang i sin første kamp i år. Men trods en lidt sløv start fandt hun kampviljen frem og vandt 3-6, 6-2, 6-4 over tyske Julia Görges ved WTA-turneringen Apia International i Sydney.

Görges var med en placering som nummer 73 i verden på papiret en nem modstander. Men hun har ved tidligere opgør haft godt styr på Wozniacki. Før mandagens kamp havde hun således vundet de seneste tre ud af fem indbyrdes opgør.

I første sæt var det da også tyskeren, der virkede mest sulten. De to spillere fulgtes ad til 2-2, men Görges brød Wozniacki til 4-2 og nåede op på 5-2 i egen serv.

Wozniacki hidkaldte sin nye træner Thomas Högstedt, og det var som om, at det gjorde en forskel. Men ikke nok. For selv om Wozniacki spillede sit bedste parti i sættet og reducerede til 3-5, kunne Görges serve sættet hjem.

I andet sæt gik noget af pusten af Görges, og Wozniacki blev samtidig mere skarp i sit spil.

Ved stillingen 3-2 i dansk favør brød hun for første gang i kampen og bragte sig foran 4-2. Og efter endnu to stærke partier set med danske øjne - hvor hun tilmed vandt en duel med sikkert netspil – brød hun til 6-2 og tog andet sæt.

Det lykkedes Wozniacki at fastholde presset på Görges i det meste af tredje sæt, hvor tyskeren ligesom i andet sæt lavede langt flere fejl end i kampens begyndelse. Hun fik dog alligevel kæmpet sig tilbage fra 1-4 og fik brudt danskeren til 4-5.

Den sjetteseedede dansker tog dog kampen i Görges parti lige efter. Tyskeren overlevede en enkelt matchbold, men blev herefter presset af en stærk retur og sendte bolden i nettet.

Under kampen gik en del af snakken blandt publikum blandt andet på, om danskerens forlovede, Rory McIlroy, mon var til stede – og om hun spillede med sin ring på. Hverken golfspilleren eller diamantringen var dog at se.

25-årige Julia Görges var med i hovedturneringen som en såkaldt ”lucky loser”. Hun var ikke igennem kvalifikationen, da hun måtte trække sig på grund af en ankelskade.

Hun meldte sig klar igen, da hun fik chancen for at komme med i hovedturneringen, da talentet Sloane Stephens meldte fra med en skade.

Også Caroline Wozniacki har bøvlet med en skade inden turneringen i Sydney. Hun gik glip af sidste uges turnering i Brisbane på grund af en skulderskade.

I næste kamp venter tjekken Lucie Safarova - verdens nummer 27.

/ritzau/

 

Dagens Gossip