Wozniacki efter storsejr: Min plan virkede

Den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki er meget tilfreds med sit spil i sejren på 6-0, 6-1 over Sara Errani i kvartfinalen af grand slam-turneringen US Open.

- Jeg havde en plan, og den virkede. Jeg vidste, hvad jeg skulle ind at gøre, og hvad hun er god til. Jeg holdt fokus hele vejen igennem og gav hende ikke lov til at komme ind i kampen igen, siger den 10.-seedede tidligere verdensetter til Ekstra Bladet.

13.-seedede Errani var chanceløs mere eller mindre fra start mod Wozniacki, som indtil videre har vist storform i New York og blandt andet har slået Maria Sharapova i 1/8-finalen.

- Jeg er ikke overrasket. Jeg vidste, at jeg skulle ind og spille pointet op og gå efter vinderen, når jeg havde muligheden for det. Jeg servede godt og fik mange returneringer i spil, så det var fint, siger Wozniacki om sejren over Errani.

Italieneren vandt første parti i andet sæt, da hun brød Wozniackis serv, men det rystede ikke danskeren.

- Jeg vidste, at hun ville være endnu mere aggressiv, så det havde jeg forberedt mig på. Jeg vidste, at jeg bare skulle holde hovedet koldt, blive ved med at være aggressiv og ikke give hende lov til at gå for meget fremad, siger Wozniacki.

I semifinalen møder Wozniacki den useedede kineser Peng Shuai, der aldrig har været så langt i en grand slam-turnering før.

Kineseren er nummer 39 på verdensranglisten, Wozniacki er nummer 11. Seks kampe har de to spillet mod hinanden før, og Wozniacki fører sikket med 5-1.

Wozniacki har vundet de seneste fem gange over Peng Shuai, som fik sin hidtil eneste sejr over danskeren i 2007.

Det er netop ved US Open, at Wozniacki har klaret sig bedst i grand slam-sammenhæng. I 2009 nåede hun finalen, og både i 2010 og 2011 kom hun i semifinalen.

I den anden lodtrækningshalvdel er semifinalisterne endnu ikke fundet. Verdensetteren Serena Williams er fortsat med, og det er den tidligere verdensetter Victoria Azarenka også.

/ritzau/