Wozniacki er årets tennisspiller for syvende gang

For syvende gang af de seneste otte mulige vinder Caroline Wozniacki kåringen som årets tennisspiller i Danmark. Det blev afsløret tirsdag.

Caroline Wozniacki, der i september nåede frem til finalen ved grand slam-turneringen US Open, vandt sikkert afstemningen foran Frederik Løchte Nielsen og Davis Cup-holdet.

- Australian Open er ikke langt væk, og jeg træner hårdt frem mod den nye sæson. Det er altid en meget stor ære at vinde prisen som årets danske tennisspiller.

- Selvom jeg efterhånden har modtaget hæderen nogle gange, er det stadig en fantastisk dejlig følelse at blive kåret af sine egne og føle den danske opbakning.

- Tusind tak til jer alle. Jeg er vitterlig meget stolt. Jeg håber, at 2015 også bliver et godt dansk tennisår, siger Caroline Wozniacki i en pressemeddelelse.

Den danske tennisstjerne har haft et meget turbulent år, som hun indledte i januar med at fyre sin træner Thomas Högstedt efter få måneders samarbejde.

Senere blev hun trænet i en kort periode af Michael Mortensen, inden hendes far, Piotr Wozniacki, igen blev hendes træner.

I marts røg hun helt ned som nummer 18 på verdensranglisten, og to måneder senere aflyste hendes daværende forlovede, golfstjernen Rory McIlroy, parrets bryllup, som skulle have fundet sted i november.

Efter en hård periode på og uden for banen fik Caroline Wozniacki hævet sit niveau betragteligt, og det kulminerede med pladsen i US Open-finalen i september, hvor hun tabte til veninden Serena Williams fra USA.

Caroline Wozniacki slutter året som nummer otte på verdensranglisten.

Prisen som årets tennisspiller bliver uddelt på baggrund af stemmer fra udvalgte tennisjournalister, tv-kommentatorer og sportsredaktører.

Her er de seneste 10 års vindere af prisen:

2014: Caroline Wozniacki

2013: Caroline Wozniacki

2012: Frederik Løchte Nielsen

2011: Caroline Wozniacki

2010: Caroline Wozniacki

2009: Caroline Wozniacki

2008: Caroline Wozniacki

2007: Caroline Wozniacki

2006: Kristian Pless

2005: Kenneth Carlsen

/ritzau/

 

Dagens Gossip