Wozniacki er langt fra sæsonfinale efter tyske tæsk

Kvindernes sæsonfinale i Singapore sidst på måneden bliver efter alt at dømme uden deltagelse af den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki.

Hun jagtede et topresultat i China Open for at holde sig inde i kampen om de otte direkte pladser til turneringen, men det udeblev med onsdagens exit i 1/8-finalen til tyske Angelique Kerber.

De to har udkæmpet mange hårde kampe gennem de seneste år, men denne gang var Kerber flere klasser bedre. Hun vandt 6-2, 6-3 efter en ensidig forestilling.

Kerber har nu vundet syv ud af 12 indbyrdes kampe mod Wozniacki.

Danskeren fik en elendig start på kampen. Hun spillede med for stor forudsigelighed fra baglinjen, og Kerbers vinklede venstrehåndsforhånd producerede som ventet langt flere vindere.

I løbet af kort tid havde tyskeren bragt sig foran 3-0 med et dobbelt servegennembrud. Hun slap ikke grebet og servede første sæt hjem på 41 minutter.

Det blev de forspildte muligheders kamp for Wozniacki. Hun havde flere chancer for at bringe sig på 1-0 i andet sæt, men kom i stedet bagud med et tidligt servegennembrud.

Tyskeren var simpelthen mest frygtløs og bedst spillende på kampens vigtigste bolde. Wozniacki udnyttede kun én af sine første otte breakbolde, inden hun begyndte at pynte på stillingen, da hun var kommet bagud 0-5 i andet sæt.

Modløsheden blev mere og mere tydelig i Wozniackis ansigt, og det hjalp ikke synderligt, at far og træner, Piotr Wozniacki, flere gange var på banen for at opmuntre med peptalk og gode råd.

Wozniacki havde intet modtræk til tyskeren på dagen og tabte efter 1 time og 26 minutter på banen.

Danskeren har planer om at deltage i næste uges WTA-turnering i østrigske Linz, men et godt resultat her er næppe nok til at skaffe hende adgang til sæsonfinalen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip