Wozniacki er ude i Sydney

Skrevet af admin

07/01/2014

Mest læste i dag

Caroline Wozniacki måtte nøjes med en kort opvarmning til årets første grand slam-turnering, Australian Open. Hun tabte tirsdag til tjekken Lucie Safarova i to sæt ved WTA-turneringen Apia International i Sydney med cifrene 4-6, 6-7.

I andet sæt missede danskeren fire sætbolde, før tjekken kunne hive sejren hjem i tiebreak.

Sjetteseedede Caroline Wozniacki virkede ellers stålsat på at undgå en gentagelse af mandagens kamp, hvor hun lidt rusten oven på en lang spilpause tabte første sæt.

Hun lagde maksimalt pres på sin modstander fra start og bragte sig i løbet af kort tid foran 2-0.

Allerede i det efterfølgende parti var Safarova, der ligger nummer 27 i verden, dog kommet bedre ind i kampen. Wozniacki kæmpede og fik holdt serv til 3-0.

Men så tog den 26-årige tjekke sit første parti i kampen, brød danskeren og tog – efter et tæt parti - igen sit eget til 3-3.

Et "kom så Caroline" fra danskere på tilskuerrækkerne så ikke ud til at virke, for selv om verdens nummer ti fik hevet endnu et parti hjem, gik de efterfølgende til Safarova, der servede sættet hjem rent til stillingen 6-4.

I andet sæt fulgtes spillerne ad ved først at tage egne partier og bryde hinanden en enkelt gang hver, og ingen af spillerne formåede at få det fulde overtag.

Wozniacki havde to gange mulighed at bryde til 5-3, men Safarova fik afværget med et par vinderslag langs linjen samt en for lang bold fra danskeren og udlignede i stedet til 4-4.

Da ingen af spillerne efterfølgende fik brudt, måtte sættet afgøres i tiebreak. Her kom Wozniacki foran 6-3 og kunne altså hive sættet hjem og fremtvinge et tredje sæt, men hun formåede ikke at afgøre kampen, og tjekken fightede sig tilbage.

Inden kampen havde de to spillere mødt hinanden fem gange. Ved tre af møderne – heraf de to seneste – var sejren dansk.

Kvartfinalen bliver nu et rent tjekkisk opgør. Her skal Lucie Safarova møde landsmanden Petra Kvitova, der som andenseedet er den højst rangerede tilbageværende spiller i turneringen.

Tidligere tirsdag blev sidste års vinder, førsteseedede Agnieszka Radwanska, overraskende slået ud - i to sæt - af den farverige amerikaner Bethanie Mattek-Sands, der ligger nummer 48 på verdensranglisten.

/ritzau/