Wozniacki er videre: Uddeler æg i Australian Open

Tennisspilleren Caroline Wozniacki er i sikker stil videre til anden runde ved Australian Open efter en sejr på 6-0, 6-2 over Lourdes Dominquez Lino fra Spanien natten til tirsdag dansk tid.

Wozniacki er seedet som nummer 10 i turneringen i Melbourne og var storfavorit mod sin spanske modstander, der er placeret på 72.-pladsen på verdensranglisten.

I den ubarmhjertige australske hede dominerede danskeren fuldstændigt og fik hevet første sæt hjem på blot 25 minutter.

Hun viste undervejs i sættet flere offensive takter ved at gå efter vinderslagene og vandt også point ved nettet. I alt slog danskeren 15 vinderslag mod spanierens ni. Spanieren havde da heller ikke mange våben og spillede langsomt med mange slices.

Ved begyndelsen af andet sæt var det dog, som om Wozniackis koncentration røg, og flere danske fejl betød, at spanieren overraskende kom foran 2-1 ved at bryde Wozniackis serv.

Derefter trådte den tidligere verdensetter igen i karakter, fik brudt tilbage og gav ikke flere partier væk i resten af kampen. Dog ikke i nær så overlegen stil som i første sæt.

Varmen var på det tidspunkt taget til og nærmede sig de 40 grader. Mens solen bragede ned på spillerne på banen, flygtede publikum ind på de skyggefyldte tilskuerrækker på Hisense Arena - Australian Opens andenstørste tennisstadion.

Inden sejren var hjemme underholdt en del af publikum resten af de varmeramte tilskuere ved at bryde ud i Neil Diamond-klassikeren "Sweet Caroline".

Kampen blev afgjort på danskerens anden matchbold i Dominquez Linos serv, da spanieren slog bolden ud over baglinjen efter en time og syv minutters spil.

I anden runde skal den 23-årige dansker op mod Christina McHale fra USA - nummer 62 på verdensranglisten. Hun vandt i første runde over Yung-Jan Chan fra Taiwan.

/ritzau/

 

 

 

Dagens Gossip