Wozniacki får ikke udnyttet Serenas offday

Det er fortsat kun lykkedes Caroline Wozniacki at slå kvindernes verdensetter i tennis, Serena Williams en enkelt gang i karrieren.

Men hun havde bestemt mulighed for at gentage kunststykket lørdag aften, hvor de to veninder spillede semifinale ved WTA-turneringen i Cincinnati.

Alligevel blev det til nederlag på 6-2, 2-6, 4-6 efter en kamp, hvor Williams virkede underligt uengageret og leverede en masse uprovokerede fejl.

Undervejs måtte hun bede lægen om et par smertestillende piller, så måske var hun fysisk set heller ikke helt på toppen.

Derfor havde man også hele tiden fornemmelsen af, at Wozniacki kunne besejre verdensetteren, hvis hun holdt fokus og formåede at spille bare nogenlunde fejlfrit.

Det lykkedes i første sæt, hvor danskeren kom fremragende fra start og hurtigt kom foran 5-1.

Selv om hun tillod sig to dobbeltfejl i det følgende serveparti, som hun tabte, sørgede Wozniacki med endnu et break dog for at afgøre første sæt til egen fordel.

Men problemerne i egen serv fortsatte i andet sæt, og det straffede Serena Williams.

Hver gang Wozniacki ikke kunne holde sin førsteserv inden for linjerne, gik amerikaneren aggressivt på andenserven.

Derfor var det hende, der vandt andet sæt 6-2, uden at det dog direkte kunne aflæses på Williams' attituder, at hun nu var ovenpå.

Serveproblemerne fortsatte for Caroline Wozniacki i tredje sæt, og så nyttede det ikke meget, at hun faktisk brød sin modstanders serv tre gange i tredje sæt.

Dermed må Wozniacki for anden gang på to uger se sig slået af Williams i tre sæt, efter at det også blev til nederlag i Montreal sidste weekend.

Indsatsen i Cincinnati og pladsen blandt de sidste fire indbringer hende flere point til verdensranglisten, end dem hun mister for sin kvartfinaleplads i sidste års turnering.

/ritzau/