Wozniacki falder langt tilbage på ny verdensrangliste

Caroline Wozniackis nedtur på verdensranglisten fortsætter.

Den 25-årige tennisspiller er på mandagens opdaterede liste fra tennisorganisationen WTA placeret som nummer 17. Det er et fald på seks pladser i forhold til ugen forinden.

I begyndelsen af 2015 var danskeren blandt de fem øverste. Så højt havde hun ikke været oppe siden 2012.

Men en skuffende sæson præget af skader og lodtrækningsuheld i form af modstandere, som historisk har et godt tag på Wozniacki, har sendt hende langt væk fra toppen.

I samtlige fire grand slam-turneringer i år har hun ikke kunnet leve op til sin seedning, og sæsonen har kun budt på en enkelt mindre turneringssejr - i Kuala Lumpur med finalesejr over Alexandra Dulgheru fra Rumænien, som på det tidspunkt var nummer 94 på ranglisten.

Wozniacki, der i efteråret 2010 nåede helt til tops på listen, har i år vundet 38 kampe og tabt 21.

Der resterer nu kun en enkelt turnering i kinesiske Zhuhai, hvor spillerne fra nummer ni til 20 mødes fra 3. november.

Men Wozniacki var helst fri for at deltage.

- Det tror jeg alle i Top-20 gerne ville være, men nu er det, som det er, sagde Caroline Wozniacki i den forgangne uge til Ekstra Bladet.

- Jeg ligger der, hvor jeg gør, og så må jeg bare prøve at give den gas og gøre en så god figur som muligt. Så tager jeg lidt ferie bagefter, før jeg træner op til den næste sæson.

Serena Williams er fortsat en klar nummer et på ranglisten efterfulgt af rumæneren Simona Halep. Der er ingen nye navne blandt de ti øverste.

Wozniacki spiller 26. november opvisningskamp mod veninden Serena Williams i Jyske Bank Boxen i Herning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip