Wozniacki før 1/8-finale: Svært at spille skak på græs

Det er en atypisk modstander, der mandag venter Caroline Wozniacki i 1/8-finalen ved Wimbledon i skikkelse af tjekken Barbora Zahlavova Strycova.

- Jeg kender hende ret godt. Hun prøver at komme meget frem til nettet og mikser spillet op. Hun er måske ikke en spiller med super meget power, men hun kan lide at bryde ens rytme, siger Caroline Wozniacki.

Dermed er der umiddelbart lagt op til lidt af en skakmatch mellem to spillere, der har den taktiske del som en force frem for power.

- Det er svært at spille et ordentligt skakspil på græs, da det går så hurtigt. Det bliver vigtigt for mig at styre spillet og ikke lade hende styre. Og så handler det om at serve og returnere godt, vurderer den danske tennisspiller.

Også Piotr Wozniacki mener, det bliver vigtigt at diktere spillet.

- Caroline skal være den, der bestemmer, og hun skal finde den rette balance mellem forsvar og angreb, og hvornår hun skal være aggressiv.

- Barbora er en god allroundspiller, der kan slice, løbe hurtigt og spille hurtigt og fladt, så hun er farlig, siger træneren.

Caroline Wozniacki kan bryste sig af en positiv indbyrdes statistik mod tjekken. 3-0 står det i dansk favør.

- Mentalt kan hun godt bruge de tre sejre. Men den ene i Charleston var en rimelig lige kamp, og jeg husker, at hun fik mange bolde tilbage.

- Derfor bliver det vigtigt, at Caroline ikke bliver sur, hvis der kommer mange bolde tilbage, og hun pludselig laver en stopbold, pointerer Piotr Wozniacki.

Mandagens 1/8-finale skal spilles på bane 12 og begynder formentlig mellem klokken 13 og 14 dansk tid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip