Wozniacki håber på vendepunkt mod sportens hardhittere

Sabine Lisicki, Petra Kvitova og Dominika Cibulkova. Alle tre såkaldte hardhittere, der har sendt Caroline Wozniacki ud af Wimbledon med deres hårdtslående, kompromisløse tennis.

Lørdag frygtede Wozniacki-lejren, at navnet Camila Giorgi skulle tilføjes listen. Men danskeren modstod Giorgis konstante forsøg på at slå vindere og tvang i stedet italieneren til at begå fejl på fejl.

Den femteseedede dansker håber, det var vendepunktet mod den type spillere.

- Det håber jeg. Jeg forsøger hele tiden at forbedre mig, og på græsset er de første par slag meget vigtige, siger Wozniacki med henvisning til, at hun fik god længde og dybde på sine første slag i duellerne.

- Det er vigtigt, jeg kan modstå den slags spillere som Giorgi, der slår med 200 i timen. Jo ældre man bliver, jo mere lærer man, hvad man kan og ikke kan. Så prøver man at få modstanderen til at spille det spil, man gerne vil have dem til at spille, forklarer hun.

Det er femte gang i karrieren, at Wozniacki når 1/8-finalen og uge to i Wimbledon. Det nyder hun.

- Det er anderledes, fordi der ikke er så mange tilbage. Der er mere plads i spillerrestauranten og mere ro på.

- Generelt kommer man til at spille på de store baner, så det er en god fornemmelse at være i uge to. Det er dér, man gerne vil være, siger Wozniacki.

Søndag er der hviledag i turneringen, inden hun mandag møder spanieren Garbine Muguruza.

Wozniackis fire første 1/8-finaler er alle endt med nederlag, men kan hun finde det samme spil frem som mod Giorgi, kan danskeren undgå, at Muguruza kommer på listen med førnævnte Lisicki, Kvitova og Cibulkova.

/ritzau/

 

Dagens Gossip