Wozniacki har spinkelt kendskab til kinesisk modstander

Nummer 66 i verden og et noget ubeskrevet blad i international tennis. Det venter Caroline Wozniacki, når hun tirsdag åbner Wimbledon mod kineseren Zheng Saisai.

Kineseren har kun tre gange tidligere spillet med i en grand slam-turnering i single. Første gang var i US Open sidste år, og hun sluttede lige netop 2014 inden for top-100.

Siden har den 21-årige Zheng Saisai fortsat sin stille opstigen på verdensranglisten. Blandt andet ved at vinde to mindre asiatiske turneringer på ITF-niveau i foråret.

Wozniacki har stødt på hende ude til turneringer, men har aldrig mødt hende i en kamp.

- Jeg kender hende ikke så godt. Man ved aldrig helt, hvad der venter én, når det er en modstander, man aldrig har mødt før. Så må man se lidt video, og det skal jeg også med hende, siger Caroline Wozniacki.

Hendes far og træner, Piotr Wozniacki, har heller ikke det store kendskab til modstanderen, men har en generel fornemmelse af, hvad man kan forvente mod en kineser.

- Kinesiske spillere er ofte farlige på græs. Ligesom andre spillere fra Asien spiller de generelt hurtigt og fladt. Men Caroline har selvtillid og har vist i Eastbourne, at hun rammer boldene godt på græs, siger Piotr Wozniacki.

Den femteseedede dansker vil da også hellere fokusere på egne evner og egen taktik, når hun tirsdag går på banen.

- Jeg vil forsøge at spille aggressivt og have fokus på at serve og returnere godt. Det er vigtigt på græs, siger Caroline Wozniacki.

Kampen i første runde er programsat som den fjerde på bane to tirsdag efter to herresingler og en damesingle.

Den første begynder klokken 12.30 dansk tid, så det kan nemt blive aften, inden den danske stjerne kommer i kamp.

/ritzau/

 

Dagens Gossip