Wozniacki i ny skuffelse: Taber til slovak i to sæt

Den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki fik kun en kamp ved WTA-turneringen i Sankt Petersborg.

Efter at have været oversidder i første runde tabte den tredjeseedede dansker sin kamp i anden runde til slovakken Dominika Cibulkova med cifrene 4-6, 5-7.

Cibulkova rangerer blot som nummer 66 i verden, men for mindre end to år siden lå hun dog på tiendepladsen.

Danskeren er aktuelt nummer 18 på samme liste, men hun risikerer at dumpe længere ned efter endnu et tidligt exit.

Således tabte hun også sin første kamp ved Australian Open i januar, som var hendes seneste turnering.

Derfor havde Wozniacki ikke været i kamp i 24 dage, da hun torsdag gik på banen til Cibulkova-kampen, som hun nu har tabt til fire gange i 13 indbyrdes møder.

Wozniacki lagde ud med at holde sit første serveparti rent, men derefter arbejdede Cibulkova sig ind i kampen, som hun begyndte at diktere.

Slovakken er kendt som en aggressiv type, der går efter sine slag, og den formel havde hun i stort omfang succes med. Samtidig blev danskeren en anelse for passiv, så Cibulkova fik overtaget.

Cibulkova brød til 3-2 og holdt sig oppe med et servegennembrud, indtil hun sikrede sig første sæt på sin tredje sætbold. Ganske symbolsk skete det med endnu et vinderslag - hendes 16. i sættet mod danskerens ni.

Det var en kamp, der blev afgjort på små marginaler, eftersom de to spillere gav meget lidt væk i egne servepartier.

Wozniacki spillede sig først frem til en breakbold i slutningen af andet sæt.

Omvendt kom Cibulkova heller ikke frem til mange, men hun var god til at udnytte dem, hun fik. Således også midt i andet sæt, hvor hun brød til 4-3 efter en lang duel.

Cibulkova spillede sig frem til to matchbolde i Wozniackis serv ved stillingen 5-3, men danskeren afværgede dem begge, inden hun brød tilbage til 5-5 på sin første breakbold.

Men allerede i partiet efter brød slovakken på ny til 6-5. Denne gang servede hun efterfølgende kampen hjem på sin femte matchbold i alt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip