Wozniacki kæmper sig forbi Sharapova i US Open

Caroline Wozniacki ser ud til at være på vej mod et stort resultat ved grand slam-turneringen US Open, efter at hun søndag aften dansk tid spillede sig i kvartfinalen med en sejr på 6-4, 2-6, 6-2 over den russiske stjerne Maria Sharapova.

Den 10.-seedede dansker vandt kampen mellem de to tidligere verdensettere efter en hård fight, hvor begge spillere leverede tennis af høj kvalitet.

Wozniacki kom forrygende fra start og bragte sig foran 3-0. Danskeren brød Sharapovas første serveparti og kom foran 2-0 og kort tid efter med 3-0.

Femteseedede Sharapova holdt sit andet serveparti og kom på tavlen, men det var interessant at se Wozniacki i aktion. Danskeren, som normalt ikke er en ørn fremme ved nettet, havde på det tidspunkt i kampen været oppe ved nettet flere gange og flugtet med stor succes.

Danskerens spil fungerede ganske godt, og selvom Sharapova kom på 3-3, så kunne det også have stået 4-2 til Wozniacki, hvis bare hun havde været lidt mere kynisk. Wozniacki var til gengæld kynisk, da hun foran 5-4 brød Sharapova igen og dermed sikrede sig første sæt.

Det rystede dog ikke russeren, som aldrig giver op. Hun kom buldrende ud i andet sæt og brød Wozniacki til en 1-0-føring. Danskeren strittede pænt imod i de næste partier, men Sharapova var en anelse skarpere, og lige pludselig førte Sharapova 3-0 med to brud.

Det blev også 4-0, inden Wozniacki holdt sin serv og kom på tavlen i andet sæt. Men det var Sharapova, som dikterede spillet og tvang kampen ud i et tredje og afgørende sæt.

Wozniacki fandt ind i rytmen igen i tredje sæt, og hun brød til 3-1 efter en vanvittig duel, hvor Sharapova egentlig flere gange kunne have vundet pointet, men hvor Wozniacki bare blev ved med at løbe bolden ned. Til sidst knækkede Sharapova og sendte en flugtning i nettet.

Derefter havde Wozniacki for alvor overtaget i opgøret, og hun sikrede sig pladsen i kvartfinalen ved at bryde Sharapova nok engang. Sejren blev sikret med en baghåndsvinder.

Det er ikke første gang, at Wozniacki vinder over Sharapova i en 1/8-finale ved US Open. Det samme var tilfældet for fire år siden. Dengang var det i to sæt. I det hele taget har Wozniacki det godt ved US Open, hvor hun i 2009 spillede sig frem til karrierens hidtil eneste grand slam-finale.

I kvartfinalen møder Wozniacki den 13.-seedede italiener Sara Errani, som tidligere søndag sejrede med 6-3, 2-6, 6-0 over den useedede kroat Mirjana Lucic-Baroni.

Wozniacki fører den indbyrdes duel med 2-1 i kampe, men den seneste blev spillet helt tilbage i 2010. Den vandt danskeren på hardcourt, der også er underlaget ved US Open, med 6-4, 6-2 i Beijing.

/ritzau/

 

Dagens Gossip