Wozniacki skal bære fanen: Et højdepunkt i mit liv

Tennisstjernen Caroline Wozniacki er de senere år blevet en verdensborger, men hver gang hun går på banen, repræsenterer hun Danmark.

Derfor er det en kæmpe ære for hende at bære den danske fane, når 72 af de 120 danske OL-atleter natten mellem fredag og lørdag fra klokken et går indmarch på det store Maracana-stadion i Rio.

- Det er kæmpestort og en ære at være frontfigur for det danske hold.

- Det har jeg drømt om siden mit første OL i Beijing for otte år siden. Det er så lykkes, og det er nu. Det er helt surrealistisk at tænke på.

- Det er kun noget, jeg kommer til at opleve en gang, og det er helt sikkert et højdepunkt i mit liv, siger Wozniacki.

Den 26-årige dansker har rejst verden rundt de sidste ti år som professionel tennisspiller. Selv om hun sjældent er i Danmark, så føler hun sig stadigvæk dansk indeni.

- Jeg er født og opvokset i Danmark, og det kommer altid til at være i en, siger Wozniacki.

For fire år siden i London boede hun langt væk fra den olympiske landsby og følte sig ikke på samme måde som en del af OL.

- Det var lidt ærgerligt. Jeg boede uden for OL-byen, og det var helt sikkert ikke det samme.

- Beijing var en kæmpe oplevelse, og jeg håber på, at i år bliver ligeså sjovt.

- Det er sjovt for mig at være sammen med hele det danske hold og bo i samme bygning, siger tennisspilleren, der helt sikkert skal ud for at heppe på nogle af de andre danske OL-deltagere.

Hendes far og træner, Piotr Wozniacki, fortæller, at hans datter altid bliver mindet om, at hun kommer fra Danmark, når hun spiller ude i verden.

- Caroline repræsenterer sig selv, men også Danmark. Hver gang hun går på banen, så siger de; Caroline fra Danmark. Det ligger i vores hjerter, og hun repræsenter Danmark hver gang, hun går på banen, siger Piotr Wozniacki.

Han ved, at datteren er meget stolt over at bære den danske fane i Rio.

- Alle, der er med til OL, vil gerne have den mulighed. Hun blev meget lykkelig, da hun fik at vide, at hun skulle gå med fanen, siger Piotr Wozniacki.

Caroline Wozniacki regner selv med, at legene i den brasilianske storby bliver hendes sidste OL.

- Jeg regner ikke med at være med i Tokyo. Man skal aldrig sige aldrig. Men det vil overraske mig, hvis jeg er med om fire år, siger tennisstjernen.

Piotr Wozniacki tror også, at OL i Rio er datterens sidste.

- Hvis hun laver gode resultater og bliver på toppen, så måske ja, men jeg vil ikke svare noget, for der er fire år til.

- Jeg vil sige 60 procent nej og 40 procent nej, siger han et grin.

Efter et skadesplaget 2016 er Wozniacki som nummer 54 på verdensranglisten useedet ved OL.

Efter planen skal hun møde Su-wei Hsieh fra Taiwan i første runde, men det er uvist om kampen bliver til noget, da modstanderen muligvis har trukket sig fra tennisturneringen. Su-wei Hsieh rangerer som nummer 83 i verden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip