Wozniacki skal løfte dansk hold blandt lilleputter

Efter flere års fravær stiller Caroline Wozniacki op for det danske Fed Cup-hold, som i denne uge spiller om oprykning fra Europa/Afrika gruppe 3.

Det er et krav for at kunne stille op for sit land ved OL i 2016, og derfor har en lang række af sportens største stjerner valgt at spille Fed Cup i 2015.

- Det er fantastisk, at Caroline har valgt at stille op for os. Det forstærker selvklart holdet, siger landstræner, Kenneth Carlsen.

På gruset i Montenegro kommer Wozniacki til at møde modstandere af en noget anden og svagere kaliber, end hun plejer

I gruppespillet skal Danmark møde Norge og Algeriet. Norges bedste singlespillere rangerer mellem nummer 400 og 500 på verdensranglisten, mens Algeriet slet ikke har spillere registreret på listen.

Kenneth Carlsen advarer dog alligevel mod at tage sejrene for givet.

- Caroline er på papiret favorit i alle sine kampe, men én ting er papir. Vi har stor respekt for vores modstandere. Det er heller ikke nok, at Caroline vinder sin single. Vi skal vinde en kamp mere for at vinde samlet.

- Når det er sagt, er det lige meget, hvem der vinder kampene for os.

Ud over Wozniacki stiller Danmark med de to 22-årige Karen Barbat og Mai Grage, der rangerer henholdsvis 632 og 861 i verden, samt den 17-årige Emilie Francati, som er nummer 55 på ITF-juniorverdensranglisten.

Vinder Danmark gruppe C, venter en oprykningskamp mod vinderen af gruppe B - formentlig Grækenland, som har to spillere blandt verdens 400 bedste samt Eleni Daniilidou, der i karrierens forår lå helt oppe som nummer 14 i verden.

- Det vil også blive en meget svær kamp, men vi går ind til alle kampe med en tro på, at vi kan vinde. Vi er her selvfølgelig for at prøve at rykke op, siger Carlsen.

Tirsdag åbnede Norge gruppe C med en sejr på 2-1 over Algeriet. Danmark spiller mod Algeriet onsdag og Norge torsdag. En eventuel oprykningskamp skal spilles på lørdag.

Hver enkelt nationskamp spilles over tre kampe - to singler og en double.

/ritzau/

 

Dagens Gossip