Wozniacki spiller sig i fjerde runde i Wimbledon

Caroline Wozniacki viste stort overskud og spillede sig lørdag i fjerde runde i tennisturneringen Wimbledon.

Det stod klart, efter at danskeren i tredje runde besejrede italienske Camila Giorgi 6-2, 6-2.

Danskeren spillede stabilt og tvang kampen igennem Giorgi til at lave fejl på fejl, og italieneren stressede i kampens afgørende momenter.

Den tidligere danske verdensetter lagde godt ud med at bryde italienerens første serveparti, og Caroline Wozniacki bragte sig også foran 2-0.

Herefter gentog Giorgi, der er placeret som nummer 32 på verdensranglisten, bedriften og udlignede til 2-2, før Wozniacki igen brød og holdt sin egen serv til 4-2.

I det efterfølgende serveparti havde Giorgi problemer. Danskeren pressede italieneren med at slå hurtigt ned i forhånden flere gange, og da Giorgi slog bolden ud, kunne Wozniacki bryde til 5-2.

Danskeren spillede med stor gejst og selvtillid i første sæt mod den typisk aggressive italiener, der ofte satser og viser store følelser på banen med et velkendt iltert temperament.

Wozniacki lavede ingen uprovokerede fejl, servede godt og spillede generelt stabilt.

På den måde var der lagt op til et møde i forskellige stilarter, hvor Wozniacki har en mere defensiv tilgang til spillet.

De to spillere havde tre tidligere møder med sig. Caroline Wozniacki har tabt to gange til italieneren.

Det skete i New Haven i 2013 og i US Open i 2014. Til gengæld havde danskeren en sejr på græs med til mødet, da Wozniacki vandt over Camila Giorgi i Eastbourne i fjor, og med dagens sejr har Wozniacki en 2-0-statistik på græs på Giorgi.

Efter 42 minutter sikrede danskeren sig første sæt, da en dyb baghånd blev returneret i nettet af italieneren. Det blev dermed det første sæt italieneren afgav ved dette års Wimbledon.

Giorgi servede igen først i andet sæt og lykkedes med at holde sit serveparti, men i det efterfølgende parti viste Wozniacki atter overskud trods den første dobbeltfejl for danskeren.

Tendensen fulgte, og Giorgi var i problemer, mens danskeren returnerede godt og brød italienerens serv rent til 2-0-føring.

Italieneren var mentalt nede, mens danskeren blev bedre og bedre og bragte sig foran 4-1. Herefter gjaldt det om ikke at lukke italieneren ind i kampen.

Giorgis problemer med sin serv fortsatte. Det blev dog lidt bedre, da hun servede igen bagud 1-5 i andet sæt, og trods endnu en dobbeltfejl, reducerede italieneren til 2-5.

Herefter var det op til Caroline Wozniacki at lukke kampen i sin serv, og danskeren er nu klar til fjerde runde i turneringen, hvor hun ser ud til at spille bedre og bedre.

Caroline Wozniacki møder i fjerde runde Garbine Muguruza, der er nummer 20 på verdensranglisten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip