Wozniacki taber til Serena Williams i Canada

Caroline Wozniacki tabte efter en tæt og medrivende tenniskamp 6-4, 5-7, 5-7 til den amerikanske verdensetter Serena Williams i kvartfinalen ved WTA-turneringen Rogers Cup i Montreal.

Mens Serena Williams var førsteseedet i turneringen, så var Wozniacki blot seedet som nummer 11, så den 24-årige dansker, der i øjeblikket er nummer 13 i verden, var stærkt undertippet.

Det var ottende gang, at de mødte hinanden, og Wozniacki er nu bagud med 1-7 i indbyrdes kampe. De seneste fire gange har Williams vundet.

Wozniacki overlevede de to første matchbolde, men den tidligere verdensetter måtte strække våben mod overmagten på den tredje matchbold efter to timer og tre kvarters spil.

Det begyndte ellers lovende for Wozniacki, som brød amerikanerens serv ved stillingen 2-2, og det skulle vise sig at blive det afgørende øjeblik i første sæt. Der var ikke flere servegennembrud i første sæt.

Overraskende var det at se, at Williams lavede et hav af uprovokerede fejl ved at slå bolden i nettet eller ud over baglinjen, uden at hun var presset.

Det betød, at Wozniacki havde let spil og ofte bare kunne sende bolden over nettet og lukrere på fejl fra modstanderen.

Williams begyndte dog at røre på sig, da Wozniacki skulle serve første hjem ved stillingen 5-4. Wozniacki måtte afværge to breakbolde, inden danskeren på sin første sætbold afgjorde første sæt.

I andet sæt kom Wozniacki forrygende fra start og brød straks til 1-0-føring. Det blev også til 3-1 og 4-2, inden Williams brød tilbage til stillingen 4-4.

I slutfasen af andet sæt løftede Williams sit spil og brød på det mest fatale tidspunkt Wozniackis serv ved stillingen 6-5. Og så skulle det hele afgøres i et tredje og sidste sæt.

Wozniacki fik en snak med sin far og træner Piotr Wozniacki i pausen inden tredje sæt, men det hjalp ikke det helt store.

Williams kom foran 2-0 og lignede pludselig en vinder af kampen. Men Wozniacki svarede straks tilbage ved at bryde rent tilbage og udlignede også til 2-2.

Forløbet gentog sig kort efter. Williams kom foran 4-2, inden Wozniacki udlignede til 4-4, og på det tidspunkt kunne det nemt være tippet begge veje.

Det gik dog nøjagtigt som i andet sæt, da Williams effektivt slog til med et servegennembrud ved stillingen 6-5 i eget favør.

/ritzau/

 

Dagens Gossip