Wozniacki trækker sig fra optakt til årets første grand slam

Den danske tennisspiller Caroline Wozniacki har trukket sig fra WTA-turneringen Brisbane International på grund af en skade i sin højre skulder.

Det oplyser hun søndag.

- Jeg er skuffet over ikke at kunne spille i Brisbane. Jeg ville virkelig begynde min sæson her, men jeg må passe på min krop, siger Wozniacki, som skulle have mødt slovakiske Dominika Cibulkova i første runde.

Turneringen er den første af to muligheder for at få kamptræning inden årets første grand slam-turnering, Australian Open.

Danskerens skade er dog ikke værre end, at Wozniacki regner med at kunne stille op i næste uges turnering i Sydney med start 5. januar.

Den tidligere etter på verdensranglisten har pådraget sig skaden under træning.

For ikke at forværre problemet og risikere at gå glip af Australian Open i Melbourne springer verdens nummer 10 turneringen i Brisbane over.

- Der er ikke noget galt med ledbånd eller sener. Så det er meget positivt. De (lægerne, red.) sagde bare, at jeg skulle slappe af de kommende dage, siger hun.

- Det går bedre for hver dag, så et par dage mere, og så skulle jeg være klar til Sydney og Melbourne, siger hun.

Den 23-årige dansker havde en skuffende 2013-sæson. Hun vandt kun én turnering og formåede for første gang i fem år ikke at spille sig frem til en kvartfinale i en af de fire grand slam-turneringer.

Op til 2014-sæsonen har Wozniacki skiftet træner. Farmand Piotr Wozniacki er skiftet ud med svenskeren Thomas Högstedt, der tidligere har stået i spidsen for den russiske stjerne Maria Sharapova.

Australian Open begynder 13. januar.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip