Wozniacki: Ung modstander har blod på tanden

Det er erfaring mod det yngre, fremadstormende tennishåb, når Caroline Wozniacki lørdag tørner sammen med spanske Garbine Muguruza i tredje runde af Australian Open.

Der er kun er tre års aldersforskel på de to, men den 23-årige dansker er med i Australian Open for syvende år i træk med en semifinale som bedste resultat. Spanieren, der ligger nummer 38 i verden, stiller til gengæld op i Melbourne for anden gang.

På papiret burde sejren være dansk, men Wozniacki undervurderer ikke sin modstander.

- Jeg har nok stået i den her situation flere gange, end hun har.

- Men hun er en ung spiller, der har blod på tanden og helt sikkert vil gøre alt for at komme videre, siger Caroline Wozniacki efter fredagens træning, der blev igen blev færdiggjort så tidligt som muligt for at undgå voldsomme varmegrader.

De to spillere har mødt hinanden en enkelt gang før, og der overraskede Muguruza ved at tage sejren i to sikre sæt 6-2, 6-4. Det var i tredje runde af WTA-turneringen i Miami i marts sidste år. Men det nederlag betyder ikke noget for Wozniacki.

- Det er en ny kamp i morgen, og det er en grand slam, så det er helt anderledes, fastslår hun.

Den 10.-seedede tennisspiller er dog klar over, at hun skal tage styringen for at udligne statistikken.

- Hun er en spiller, der går på boldene og prøver at styre dem med det samme.

- Hun spiller ret fladt og tungt, så jeg skal ind og styre spillet og få hende ud at røre sig, selvom hun vil forsøge at gå til den fra første bold, siger danskeren, der er glad for, at hun lørdag bliver fri for at spille i omkring 40 graders varme.

Ifølge vejrudsigten bliver temperaturen halveret i løbet af kort tid fredag aften, og derfor kan spillerne se frem til at skulle kæmpe i omkring 20 graders varme lørdag og dagene frem.

Hvis Wozniacki vinder, venter femteseedede Agnieszka Radwanska formentlig i fjerde runde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip