Wozniacki vil slutte på toppen i Tokyo

For anden gang på to uger er Caroline Wozniacki klar til en finale på kvindernes tennistour. Ved US Open tabte danskeren til verdensetteren Serena Williams.

Søndag har hun planer om at stryge helt til tops, når hun møder serberen Ana Ivanovic.

- Det har været en god uge for mig, så jeg vil slutte den på toppen, siger Caroline Wozniacki.

Hun måtte igennem tre sæt, inden semifinalesejren over spanieren Garbine Muguruza var en realitet. Danskeren fik en god start og vandt første sæt 6-4.

Men den spanske komet, der har slået Wozniacki to gange tidligere, kom stærkt tilbage. Hun vandt andet sæt 6-2 og bragte sig på sejrskurs med et tidligt servegennembrud og føring til 2-0.

Men Wozniacki leverede som så ofte før et stærkt comeback og gjorde rent bord i resten af sættet, som hun vandt 6-2.

- Jeg vidste, at det ville blive en svær kamp, da Garbine spiller godt. Jeg har tabt til hende to gange. Så jeg er glad for at være videre, lyder det fra danskeren.

Hun er seedet som nummer to i turneringen, mens finalemodstanderen Ivanovic er seedet som nummer tre.

Serberen slog den topseedede tysker, Angelique Kerber, i sin semifinale.

Tyskeren var ellers et skridt foran i det meste af første sæt, men Ivanovic vendte det til sidst til sejr på 7-5. I andet sæt havde serberen ingen problemer og vandt 6-3.

Seks gange tidligere har Wozniacki og Ivanovic mødt hinanden, og danskeren har vundet to gange. Hun har revanche til gode, da Ivanovic har vundet de to seneste opgør.

Det seneste fandt sted i Mexico tidligere på året. Da sejrede Ivanovic i to sæt, men på det tidspunkt var Wozniacki slet ikke i samme gode form, som hun har været i den seneste måned.

Ivanovic og Wozniacki har begge en fortid som nummer et i verden. Nu er de lige netop en del af top-10.

Turneringen i Tokyo bruges blandt andet til at samle point sammen til Road to Singapore-listen, der bestemmer, hvilke otte spillere der træder direkte ind i årets sæsonfinale.

På den liste ligger Ivanovic og Wozniacki lige nu henholdsvis nummer otte og ni. Det er dog nok for dem begge, da listens nummer seks, kineseren Li Na, tidligere på ugen annoncerede et øjeblikkeligt karrierestop.

Søndagens finale begynder klokken 05 dansk tid.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip