WWF: Verdenshavene er mindst 166 billioner kroner værd

Sammenligner man den årlige værdi af verdenshavene med verdens 10 største økonomier, vil verdenshavene ligge på en syvendeplads - mellem Storbritannien og Brasilien.

Ifølge en ny rapport fra Verdensnaturfonden, WWF, ligger den årlige værdi af verdenshavenes varer og tjenesteydelser på mindst 2,5 billioner dollar, eller hvad der svarer til mere end 17 billioner kroner.

Et konservativt skøn af verdenshavenes samlede værdi ligger på 24 billioner dollar - 166 billioner kroner.

Men værdien af verdenshavene er stærkt nedadgående på grund af rovdrift, dårlig behandling og klimaforandringer, skriver WWF i en pressemeddelelse.

- Verdenshavene kan konkurrere med de rigeste landes rigdomme, men vi tillader dem at synke ned på niveau med en fejlslagen økonomi, siger WWF's generaldirektør, Marco Lambertini, og fortsætter:

- Som ansvarlige aktionærer kan vi ikke seriøst forvente, at vi kan fortsætte med ufortrødent at udvinde havenes værdifulde ressourcer uden at investere i deres fremtid.

Formålet med rapporten er at illustrere verdenshavenes værdi i hårde tal for på den måde at vise, hvad der er på spil, hvis vi ikke tager bedre hånd om situationen.

Det er håbet, at det vil få forretningsledere og politikere til at træffe bedre beslutninger, når det kommer til at forme fremtiden for verdenshavenes økonomi.

- Hvis hverdagshistorier om havenes nedadgående tilstand ikke kan inspirere vores ledere, kan det være, at en hård økonomisk analyse vil, siger Marco Lambertini.

- Vi står foran et seriøst arbejde med at beskytte verdenshavene, og vi skal starte med reelle globale forpligtelser til klimaet og til bæredygtig udvikling.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip