X Factor-duo: Vi er heldige flygtninge

De to søstre i X Factor-duoen Embrace fik stor ros af dommerne for deres debut på scenen sidste fredag.

Nu har pigerne sammen med deres mentor Remee besluttet, at de skal give seerne en meget personlig oplevelse i andet liveshow. Embrace skal nemlig optræde med Ulige Numres politiske sang "Frit Land".

Sangen handler om, hvordan Danmark tager imod flygtninge, og det har søstrene Anilde og Azilda mærket på egen krop for 16 år siden, da de sammen med deres familie flygtede hertil fra Angola.

- Vi har været meget heldige flygtninge. Vi er vokset op i en lille by, hvor alle kender hinanden, og de mange gode mennesker omkring os gjorde det let for os at blive integreret, siger 22-årige Anilde.

Pigerne håber, at de kan fremstå som rollemodeller for andre flygtninge og vise, at man også kan klare sig godt, selv om man er kommet langvejsfra.

Og samtidig mener de to søstre, at det danske folk i højere grad bør fokusere på at hjælpe de flygtninge, som gerne vil slå sig ned i Danmark, i stedet for at se det som en negativ ting, at der kommer nye folk til landet.

- Vi håber, at folk lytter til budskabet i teksten, og at det står klart for dem, hvad vi mener om flygtningesituationen, siger 19-årige Azilda.

Embrace fortæller, at deres forældre har kæmpet for at give dem og deres tre søstre så godt et liv som muligt, og at de jyske byer Vildbjerg og Holstebro har været fantastiske at vokse op i.

Nu glæder søstrene sig til at indtage scenen med den stærke, politiske sang, og de håber, at det skinner igennem, at de har et særligt forhold til tekstens emne.

- Vi synger sangen fra et flygtningesynspunkt, for vi kan jo selv relatere til teksten på en anden måde, end Ulige Numre kan, forklarer Anilde.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip