X-Files-skuespiller raser også over lønnen

En kvindelig skuespiller skal åbenbart ikke tjene lige så meget som en mandlig.

Det lader til at være udgangspunktet for en hver lønforhandling i Hollywood. I hvert fald er det igen kommet frem, at forskellen mellem mandlige og kvindelige skuespilleres lønninger er gigantiske.

Nu står skuespillerinden Gillian Anderson fra "X-Files", som mandag har premiere på de nye afsnit, frem og fortæller om lønforskelle.

I et interview med The Hollywood Reporter siger hun, at hun som udgangspunkt fik tilbudt det halve i løn af, hvad den anden hovedrolleindehaver, David Duchovny, fik tilbudt.

Det fik hun dog forhandlet sig ud af, så de begge blev tilbudt lige meget for at deltage i nyindspilningen af serien, skriver CNN.

Samtidig løfter hun slører for, at hun tilbage i 1990'erne, da The X-Files kørte, tjente mindre som agenten Dana Scully, end Duchovny tjente som agent Fox Mulder.

Det tog hende tre år at indhente løngabet, da det gik op for hende, at hun arbejdede til mindre løn end sin medstjerne.

Før Anderson har stjerner som Oscar-vinderen Jennifer Lawrence og Harry Potter-stjernen Emma Watson fortalt om de ulige arbejdsvilkår for skuespillerne i "Englenes by".

Den nye sæson af "X-Files" har premiere på amerikansk tv i dag mandag. I Danmark kan man streame den gennem Viaplay fra torsdag den 28. januar.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip