Yahya Hassan anmelder vold på københavnsk diskotek

Den kontroversielle digter Yahya Hassan har anmeldt et overfald på diskotek Sunday i Lille Kongensgade i København natten til lørdag.

Politiinspektør Jan Bjørn fra Københavns Politi bekræfter over for Ritzau, at digteren har indgivet en politianmeldelse.

- Yahya Hassan mødte op hos politiet og anmeldte, at han havde været udsat for vold, siger Jan Bjørn.

Politiet indleder nu en efterforskning af den påståede voldsepisode.

- Sagen er nu under efterforskning, og vi går i gang med at finde vidner og videoovervågning, der kan klarlægge, hvad der er sket, siger Jan Bjørn.

På sin offentlige Facebook-side beskriver digteren, der også er folketingskandidat for Nationalpartiet, hvordan han oplevede episoden.

- Jeg står og snakker med en kvinde, da en person pludselig hiver mig hårdt i hestehalen bagfra, jeg vender mig mod vedkommende og tager en arm ud foran mig for at holde ham på afstand, da en anden person giver mig en knytnæve i ansigtet.

- Jeg uddeler det, man vil betegne som et frontspark til de to mest aggressive foran mig. Først da træder livvagterne til, skriver Yahya Hassan på Facebook-siden.

Indehaver af natklubben Sunday fortæller imidlertid til TV2, at det ikke er sådan, gæsterne på diskoteket opfattede episoden.

- De skulle efter sigende have været lige gode om det. Jeg var der ikke selv, men det er det, jeg har fået at vide af personalet, som snakkede med nogle af de gæster, der var til stede den aften, siger Simon Lennet til TV2.

Selvom Yahya Hassan som udgangspunkt altid er flankeret af to livvagter, bekræfter hændelsen endnu engang, at PET-beskyttelsen tilsyneladende ikke er ensbetydende med, at han ikke havner i klammerier.

Så sent som i februar sidste år endte en bytur i Aarhus således også i en konfrontation, der siden resulterede i en dom for vold til den 19-årige folketingsbejler.

Hos PET vil man hverken be- eller afkræfte hændelsen i København og afviser også at forholde sig til, om livvagterne har udført deres arbejde godt nok.

- Personbeskyttelsen ydes altid på grundlag af en konkret trusselsvurdering, skriver pressemedarbejder Mikkel Christensen i en mail til Ritzau.

Han ønsker ikke at svare på, om PET-vagterne ikke burde anholde en person, hvis vedkommende slog Hassan i ansigtet med knyttet næve, sådan som digteren påstår.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip