Yahya Hassan-arrangement i Vollsmose aflyst

Vollsmose Bibliotek aflyser et planlagt arrangement med digteren Yahya Hassan få dage efter, at han blev overfaldet på Københavns Hovedbanegård. Det oplyser Odense Centralbibliotek på sin hjemmeside torsdag.

Fyns Politi har på baggrund af en samlet trusselsvurdering anbefalet over for Odense Kommune, at arrangementet blev flyttet.

- Vi har i går holdt et møde med Odense Kommune, hvor vi har anbefalet, at man flyttede arrangementet, fortæller chefpolitiinspektør John Jacobsen til Ritzau.

Ifølge John Jacobsen har politiet i sin vurdering lagt vægt på den opmærksomhed, som Yahya Hassan har påkaldt sig med udgivelsen af en kontroversiel digtsamling, samt de fysiske rammer omkring foredraget.

- Rent sikkerhedsmæssigt vil truslen mod Yahya Hassan være den samme, uanset hvor han optræder. Men vi frygter, at det ville kunne påvirke den offentlige orden, hvis arrangementet bliver gennemført, siger John Jacobsen.

Chefpolitiinspektøren understreger over for Ritzau, at det er kommunens afgørelse at aflyse arrangementet, ikke politiets.

- Vi har udelukkende anbefalet, at arrangementet bliver flyttet.

At der eksisterer en konkret trussel mod Yahya Hassan, er mere eller mindre åbenlyst.

Mandag blev digteren overfaldet på Københavns Hovedbanegård, da han skulle følge sin kæreste til toget.

Politiet anholdt en mand i sagen, som erkender at have slået Yahya Hassan, men som nægter, at det skulle være politisk eller religiøst motiveret.

Den anholdte er tidligere idømt syv års fængsel for at planlægge terror. Dengang gik han under navnet Abdul Basit Abu-Lifa, men han har i dag skiftet navn.

Onsdag aften deltog Yahya Hassan i en velbesøgt digtoplæsning i Pressen i Politikens Hus på Rådhuspladsen i København. Han var iført en skudsikker vest, da han ankom til stedet.

Ved det nu aflyste arrangement i Vollsmose skulle journalisten Tarek Omar have interviewet Yahya Hassan og debatteret med ham. Det var et Politiken-interview, som Omar lavede med digteren, der gjorde Yahya Hassan landskendt.

Arrangementet skulle være afholdt tirsdag den 26. november klokken 19, men biblioteket oplyser nu, at man vil forsøge at gennemføre det i foråret.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip