Yahya Hassan benægter knytnæveslag under bytur

Den 19-årige digter Yahya Hassan afviser, at han i forbindelse med en bytur sidste år slog en ung mand i ansigtet med knyttet næve to gange.

Det forklarer han mandag formiddag ved Retten i Aarhus, hvor han er tiltalt for vold.

Hændelsen fandt sted 15. februar i den centrale del af Aarhus foran grillbaren Ali Baba i Vestergade omkring klokken 02 om natten, efter at Yahya Hassan havde været en tur i byen sammen med sin kæreste og hendes veninde.

- Min kæreste og hendes veninde ville gerne have noget mad, men jeg mærker hurtigt, at der ikke er en særlig god stemning. Der er flere arabere i butikken, som ikke bryder sig om min person, siger Yahya Hassan.

Den dårlige stemning får digteren til at gå udenfor, hvor han vil ryge en cigaret, men pludselig opstår der ballade, da en gruppe unge mænd, som Hassan kender i forvejen, kommer til.

Mens Yahya Hassans to livvagter er beskæftiget med at holde den fjendtlige gruppe væk fra digteren, lykkes det ifølge Yahya Hassan en ung somalier at komme helt hen til ham.

- Han står med knyttede hænder nede langs siden. Det opfatter jeg som truende. Han står så tæt på mig, at han nikker mig flere små skaller, mens han sviner mig til. Det gør ikke ondt, men han markerer bare, siger Yahya Hassan.

- Han foretager så pludselig et meget hurtigt ryk, og som refleks tager jeg en arm op foran mit hoved. Jeg husker ikke, om min hånd var knyttet. Jeg tog bare min hånd op, og i kraft af at han stod så tæt på mig, rammer min hånd.

I dag kan Yahya Hassan ikke se, at han kunne have håndteret sagen anderledes.

- Når folk forholder sig til konteksten med min digtsamling og samtidig har in mente, at jeg forinden episoden følte mig truet af en flok mere eller mindre bekendte fra betonblokkene i Aarhus V, så kan alle nok forstå, at jeg tog en arm op foran mit hoved, siger Hassan.

Herefter sørgede digterens livvagter for, at de to mænd blev skilt ad.

- Så vidt jeg husker, tog en af mine livvagter fat i ham, mens den anden livvagt tager mig med, forklarer Hassan.

/ritzau/

 

Dagens Gossip