Yahya Hassan kommer måske til Vollsmose alligevel

Arrangementet med den unge digter Yahya Hassan i Vollsmose bliver holdt på H.C. Andersen Skolen i Vollsmose klokken 19 på tirsdag.

Det oplyser by- og kulturrådmand i Odense Kommune, Steen Møller (K).

- Jeg er glad for, at vi med en fælles indsats kan holde arrangementet som planlagt tirsdag aften ude i Vollsmose. Det har både været et ønske fra arrangørerne og Yahya Hassan, siger han til Ritzau.

Torsdag valgte Vollsmose Bibliotek at aflyse et arrangement med den kontroversielle digter Yahya Hassan, efter at politiet havde anbefalet biblioteket at afholde arrangementet et andet sted end i Vollsmose Kulturhus.

Men efter at Fyns Politi fredag aften har meldt ud, at det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt at afholde arrangement på H. C Andersen Skolen, kan digtoplæsningen foregå som planlagt.

Ifølge Steen Møller er politiet klar til at sætte de nødvendige ressourcer af for at opretholde ro og orden omkring arrangementet, hvis det bliver til noget.

- Det inkluderer blandt andet, at der kan blive indkaldt politiforstærkning fra andre landsdele, hvis der er behov for det. Det er det, vi har fået at vide af politiet, siger han.

Politiets anbefaling om at flytte arrangementet har ikke handlet om Yahya Hassans personlige sikkerhed, siger chefpolitiinspektør John Jacobsen, Fyns Politi, til Politiken:

- Det er selve arrangementet, det handler om. Efter vores opfattelse kan den udløse nogle situationer, som er ødelæggende for den offentlige ro og orden. Derfor anbefaler vi at holde det et andet sted.

Odense Kommune tilbød fredag digteren at afholde arrangementet på byens rådhus. Men Yahya Hassan har ifølge kommunen insisteret på at besøge Vollsmose.

I mandags blev digteren overfaldet på Københavns Hovedbanegård, og i onsdags måtte han bære skudsikker vest, da han ankom til et arrangement i Politikens Hus.

Den 18-årige digter, der har palæstinensisk baggrund, trådte for alvor ind i rampelyset, da han i oktober udgav digtsamlingen "Yahya Hassan", hvor han stiller islam og sin familie i et kritisk lys.

/ritzau/

 

Dagens Gossip