Yahya Hassan overfaldet med knytnæveslag i ansigtet

Nationalpartiets Yahya Hassan er blevet overfaldet i København natten til lørdag. Det oplyser partiets formand, Kashif Ahmad, mandag morgen.

- Yahya bliver tilsyneladende umotiveret hevet i håret af en person. Derefter kommer flere personer og går på ham, og der er en, der rammer ham med knyttet næve i ansigtet, siger han til Ritzau.

Ifølge Kashif Ahmad fik Yahya Hassans livvagter efterfølgende stoppet overfaldet.

- Det her er desværre noget, som han har været vant til. Det er sket flere gange, og det er på ingen måde acceptabelt, at han ikke han færdes i fred og uden at være i fare, siger han og tilføjer:

- Han har haft misfarvninger og hævelse i højre side af ansigtet omkring øjet, men det har fortaget sig lidt. Vi har fået lavet en skadesanmeldelse på akutmodtagelsen, og så vil vi anmelde det til politiet senere i dag.

Den formodede gerningsmand er ifølge Kashif Ahmad blevet identificeret efter episoden.

Mandag formiddag deltager Yahya Hassan i et foredrag på Nørre Gymnasium. Først derefter vil Nationalpartiet gå til politiet med sagen, oplyser Kashif Ahmad.

Kashif Ahmad siger, at Yahya Hassan er blevet bedt om at tage det med ro den næste tid.

- Jeg har sagt, at han skal få hvilet sig og tage nogle dage fri fra sit politiske virke og det arbejde, vi foretager os sammen, siger han.

Nationalpartiet arbejder for tiden hårdt på at få indsamlet de 20.260 godkendte vælgererklæringer, der gør, at partiet kan opstille til det kommende folketingsvalg.

Kashif Ahmad oplyser til Ritzau, at man på nuværende tidspunkt har knap 10.000 godkendte vælgererklæringer, men at man stadig håber og tror på, at man når at få indsamlet de nødvendige erklæringer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip