Yahya Hassan trækker omgående støtte til Nationalpartiet

Måske når Nationalpartiet lige netop at blive opstillingsberettiget, inden statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) udskriver folketingsvalg.

De seneste 24 timer har partiet fået 5000 nye vælgererklæringer, så det samlede antal nu er oppe på over 20.400.

Tirsdag meddelte den 19-årige digter Yahya Hassan, at han stiller op for partiet, og det har haft stor betydning, mener formand for Kashif Ahmad.

- Det er fantastisk, overvældende og helt afgørende for, at vi kan blive godkendt, at folk underskiver en vælgererklæring, siger han.

- Men partiet Alternativet var helt oppe på 35.000 vælgererklæringer, inden de havde 20.000 godkendte erklæringer. Så vi er ikke i hus endnu.

Det kræver over 20.000 vælgererklæringer at blive opstillingsberettiget til Folketinget, og Kashif Ahmad kritiserer, at partiet står over for "dybt frustrerende og demokratisk problem" for at blive klar til et kommende valg.

Partiet skal først og fremmest skaffe de over 20.000 vælgererklæringer fra borgerne, der skal til for at blive opstillingsberettiget til Folketingsvalget.

Men kampen for at få de over 20.000 støtter på plads, bliver derudover besværliggjort af, at det kan tage over to måneder at få godkendt en vælgererklæring hos kommunerne.

- Og det er et stort demokratisk problem. Havde systemet virket efter hensigten, ville vi havde været klar, når Helle Thorning trykker på valgknappen, siger Kashif Ahmad.

De næste par dage skal han og Yahya Hassan rundt og tale med potentielle vælgere på arbejdspladser, gymnasier og gader og stræder for at forsøge at sikre, at partiet kan stille op, når valget bliver udskrevet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip