Yahya Hassans 40-årige lærer udgiver bog om deres kærligheds-affære

På onsdag udkommer en bog med titlen "Ord" skrevet af en debuterende 40-årig kvindelig forfatter.

Romanen "Ord" handler om en 38-årig kvinde, som er lærer, og på sit arbejde bliver forelsket i en danskpalæstinensisk dreng på 16 år. Drengen beskrives som en ung kriminel dreng og en aarhusiansk ghettoknægt med stor skrivelyst. Det skriver Politiken

Og bogens forfatter hedder Louise Østergaard. En kvinde, som forfatteren og digteren, Yahya Hassan flere gange nævner i sin digtsamling.

Hassan kalder Louise Østergaard for "kontaktperson" i et digt af samme navn. Digtet kredser om det forhold, han som 16-årig havde til sin dengang 38-årige læreinde og kontaktperson Louise Østergaard.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Louise Østergaard var lærer og kontaktperson på den specialskole, hvor Hassan tilbragte en del af sin skoletid. Hassan var 14 år første gang han mødte sin lærer, som han senere skulle udvikle et kærlighedsforhold til.   

Med "ord" fortæller Louise Østergaard sin version om forholdet til sin tidligere elev og nu kendte digter. Den debuterende romanforfatter afslører, at det problematiske forhold kostede hende både ægteskabet og jobbet som kontaktperson. Og yderligere blev hun politianmeldt for sit kærlighedsforhold til Hassan.

- Jeg er godt klar over, at i og med folk ved, jeg har været kæreste med Yahya, så vil de læse dét ind i romanen. Og det må man sådan set også godt«, siger Louise Østergaard til Politiken og tilføjer:

- Men om bogen er 100 procent virkelighed eller fiktion eller 50 procent af hver, det vil jeg ikke sige noget om. Det må folk selv om, siger Louise Østergaard.

Louise Østergaard er stadig lærer på den specialskole i Nordjylland, hvor hun i sin tid mødte den dengang 14-årige Yahya Hassan.

 

Dagens Gossip