Yahya: Jeg har i den grad noget at skulle have sagt

Skrevet af admin

07/04/2015

Mest læste i dag

Digteren Yahya Hassan havde stærke meninger om flygtninge, indvandrere, muslimer, koranskoler, Mellemøsten, Nato, undervisning, ytringsfrihed og radikalisering, da han præsenterede sit kandidatur til Folketinget på Hotel Stay i København tirsdag.

- Jeg gider ingen kvasi-konfrontationer. Hvis vi taler politik, så taler vi politik - og så har jeg i den grad noget at skulle have sagt, siger Yahya Hassan som noget af det første i sin timelange præsentation, der blev transmitteret direkte på tv.

- Jeg blev involveret i den politiske debat, da jeg udgav min digtsamling. Jeg skulle forholde mig til andres meninger til højre og venstre. Nu stiller jeg mig frem med min egen politik, egne holdninger, siger Yahya Hassan.

Yahya Hassan stiller op for Nationalpartiet, der blev stiftet i november sidste år.

Og hvis partiet kommer i Folketinget ved næste valg, vil det støtte en rød regering, siger Yahya Hassan på tirsdagens pressemøde.

Den 19-årige digter er kendt for sine markante holdninger.

- Vi kan ikke løse flygtningeproblemet med en valgplakat. Vi skal ikke have en strammere flygtningepolitik. Vi skal stramme op på flygtningepolitikken. Vi kan ikke løse den humanitære krise ved at skære i kontanthjælpen siger han.

- Nationalpartiet er det politiske alternativ, selv om vi ikke hedder Alternativet. Vi er medspillere mere end modspillere, siger Yahya Hassan og suppleres af sin partiformand:

- Vi er et parti for alle. Yahya Hassan er ikke et stunt. Vi er her og vil være her i fremtiden. Hvis vi ikke kommer ind denne gang, kommer vi ind næste gang, siger partiets formand Kashif Ahmad.

Nationalpartiet blev dannet i november af Kashif Ahmad og hans to brødre.

Ifølge partiets hjemmeside har det indtil videre modtaget omkring 15.000 vælgererklæringer, hvoraf 8560 er godkendt.

Det kræver over 20.000 vælgererklæringer at blive opstillingsberettiget til Folketinget.

/ritzau/