Yderligere ni personer syge efter Noma-besøg

Antallet af gæster, som er fået roskildesyge efter at have spist på Michelin-restauranten Noma, er nu oppe på 72. Tallet er steget fra 63 personer, efter at nyheden om smitten fra restauranten i sidste uge kom frem. Det skriver politiken.dk.

Det er Fødevarestyrelsen, som samler henvendelserne fra de syge restaurantgæster, og det er også her, man nu skal dobbelttjekke, at der faktisk er tale om folk, som har haft roskildesyge efter at have indtaget et måltid på Noma.

- Når der er sygdomsudbrud hos kendte restauranter, så sker der altid det samme. Vi kender effekten. Der er altid en masse, der siger, de blev syge og vil have pengene igen. Så nu skal vi undersøge hver sag og sikre os, at symptombilledet passer fuldstændigt«, siger tilsynsførende og hygiejneekspert i Fødevarestyrelsen Morten Lisby til Politiken.

Fødevarestyrelsen har allerede frasorteret to henvendelser fra gæster, som ikke havde de rette symptomer. Men Morten Lisby mener dog også, at antallet af syge gæster kan stige, da restauranten også har fået henvendelser fra folk i løbet af weekenden.

I alt 435 personer spiste hos Noma fra den 12. til den 16. februar, hvor smitten er blevet spredt fra en medarbejder, som, ifølge restauranten, var symptomfri.

Siden er restaurantens køkken blevet desinficeret flere gange, og Noma arbejder nu på en passende kompensation til de ramte gæster.  

 

Dagens Gossip