Yemens premierminister går af efter 33 timer på posten

Yemen står uden premierminister, efter at Ahmed Awad bin Mubarak torsdag har valgt at træde tilbage.

Han nåede at sidde på posten i 33 timer.

Mubarak oplyser i en besked på Facebook, at han ikke længere er premierminister, skriver Reuters.

Han nævner ikke noget om de massedemonstrationer, der har været varslet i landet. Bag protesterne står houthi-oprørere, som mener, at Mubarak blev udnævnt som resultat af "udenlandsk indblanding".

Abdulmalik al-Houthi, der er leder af den shiamuslimske houthi-milits, har i tv-transmitterede taler onsdag advaret om, at demonstrationer i gaderne kunne få følgeskab af andre og mere hårdhændede metoder for at få Mubarak afsat som premierminister i landet.

- Jeg forsikrer jer, at der sammen med marcherne i morgen (torsdag, red.), med Guds vilje vil blive taget vigtige skridt, som vil korrigere denne fejl, som er en uacceptabel fejl, sagde han.

Præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi har ifølge regeringskilder accepteret Mubaraks ønske om ikke længere at være Yemens premierminister, mens houthi-oprørerne samtidig har besluttet ikke at eskalere situationen yderligere, skriver det statslige nyhedsbureau.

I september blev mindst 200 personer dræbt under voldsomme kampe i Yemen. Mindst 120 personer mistede livet i det nordlige Yemen i maj, da regeringsstyrker og shiamuslimske houthi-oprørere stødte sammen.

Houthi-oprørere er bredt anklaget for at modtage støtte fra det shiamuslimske Iran.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip