Yingluck Shinawatra ankommer til møde på militærbase

Thailands tidligere premierminister Yingluck Shinawatra ankom tidligt fredag morgen dansk tid til en militærbase i Bangkok. Hun er indkaldt til et møde med ledere af militæret, der torsdag overtog magten i landet.

Yingluck Shinawatra blev den 7. maj tvunget til at træde tilbage, efter at forfatningsdomstolen fandt hende skyldig i magtmisbrug. Et medlem af hendes kabinet tog over. Siden er spændingerne i landet igen taget til, og torsdag kuppede militæret regeringen.

Den thailandske hærchef Prayuth Chan-ocha ankom også til fredagens møde.

Militæret meddelte desuden fredag, at 155 prominente personer - heriblandt flere medlemmer af den væltede regering - har fået forbud mod at forlade landet. Forbuddet rammer blandt andet Yingluck Shinawatra og flere af hendes familiemedlemmer.

Yingluck Shinawatra er søster til Thaksin Shinawatra, som var premierminister i Thailand fra 2001 frem til 2006, hvor han blev afsat ved et militærkup. Han er idømt to års fængsel in absentia for magtmisbrug og korruption.

Han beskyldes dog for fortsat at have styret Thailand gennem sin søster Yingluck Shinawatra, der blev premierminister i 2011.

/ritzau/

 

Dagens Gossip