YouSee udsender vigtig advarsel til alle kunder: Bør ikke ignoreres

Kamille Isaksen

22 uger siden

|

22/02/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du anvender YouSee, så bør du ikke undgå denne advarsel.

Dagens topnyheder

Rigtig mange danskere er kunder hos dem, og hvis du er en af dem, bør du nok læse med her.

Det er ikke gået nogens næse forbi, at svindel på internettet er vokset eksponentielt med den digitale tidsalder, da internet og ny teknologi giver svindlere nye metoder til at udføre deres bedragerier.

Online platforme, sociale medier og e-mail er blevet frugtbar jord for svindel, hvilket gør det lettere at nå ud til ofre anonymt og i stor skala. Den udvikling kræver øget opmærksomhed og foranstaltninger for at beskytte forbrugerne.

Og nu er det igen blevet tid til at spidse ører.

På den populære app 'Mit digitale selvforsvar' er der nemlig nu blevet udsendt en advarsel på YouSee, som netop omhandler, at svindlere har sendt en falsk mail i omløb.

YouSee skriver følgende i advarslen:

"Vi oplever desværre endnu en falsk mail i omløb som udgiver sig for af være fra YouSee. Hvis du modtager denne mail som ses på billedet, så anbefaler vi at du sletter den, da den ikke er fra os."

Når man modtager en sådan mail, skal man altså blot slette den for ikke at risikere noget overhovedet.

For at beskytte dig mod potentielle svindelmails, kan du følge disse tre gode råd:

  • Vær skeptisk over for ukendte afsendere

    Undgå at åbne e-mails eller vedhæftede filer fra personer eller organisationer, du ikke kender. Svindlere bruger ofte lokkende overskrifter eller udgiver sig for at være fra troværdige virksomheder for at få dig til at åbne skadelige vedhæftede filer eller links.

  • Kontroller afsenderens e-mailadresse

    Selv hvis e-mailen ser ud til at komme fra en velkendt organisation, er det vigtigt at tjekke afsenderens e-mailadresse for at sikre, at den matcher organisationens faktiske domænenavn. Svindlere kan forsøge at efterligne legitime adresser med små ændringer, der er lette at overse.

  • Undgå at dele personlige oplysninger

    Vær meget forsigtig med aldrig at udlevere personlige eller finansielle oplysninger via e-mail. Ingen troværdig organisation vil bede om følsomme oplysninger på denne måde. Hvis du er i tvivl, kontakt organisationen direkte gennem officielle kanaler for at bekræfte anmodningens ægthed.

Du kan se et eksempel på svindelmailen, der er i omløb herunder.

Foto: YouSee