YouTube-sensations karriere tager ny drejning

Man kan komme med ham i bad, se ham lave sjov med sine søskende, kigge med i det hjerteskærende øjeblik, hvor han beslutter sig for at fortælle omverdenen, at han er homoseksuel og være med på sidelinjen, når han lukker op for svære emner som ensomhed og sexsygdomme.

20-årige Troye Sivan har, siden han var kun 13 år gammel, uploadet videoer af sig selv på YouTube og ladet millioner af internetbrugere følge med i livet for en teenagedreng i Perth i Australien.

Men selvom han er blevet kendt for sine ærlige beretninger, så har han aldrig følt sig så følelsesmæssigt afklædt som i arbejdet med sit debutalbum "The Blue Neighbourhood", der udkommer den 4. december.

- Teksterne til sangene er noget af det mest ærlige, jeg nogensinde har skrevet. Jeg brugte lidt skrivesessionerne, som hvis jeg sad og skrev dagbog. Det blev meget personligt og nogle gange til et punkt, hvor det var svært for mig at lytte til det bagefter. Det blev en slags terapi, fortæller Troye Sivan, da Ritzau Fokus møder ham i Stockholm.

- Jeg tror, at når folk har hørt hele albummet, så vil de føle, at de kender mig ret godt, mere end hvad de gør, hvis de har set mine videoer på nettet, siger han efter en tænkepause.

Han er iklædt en lyserød oversize sweatshirt. Hænderne gemmer han i ærmerne. En lille mørk krølle sniger sig ned i panden på ham og hopper lidt, når han taler.

Han ser ganske almindelig ud. Men Troye Sivan blev i 2014 kåret af Time Magazine som en af verdens mest indflydelsesrige teenagere.

Udover sin videoblog på Youtube, er han også aktiv på et hav af andre sociale medier. Han er en slags virtuel ven for sine fans, men det går begge veje, fortæller den unge stjerne.

- Det gik virkelig op for mig, hvad mit publikum betyder for mig, og hvad jeg forhåbentlig betyder for dem, på et tidspunkt hvor jeg var i London og alene på et hotelværelse, fortæller han.

- Alle mine venner i Australien sov, for det var nat der. Jeg åbnede Twitter og skrev noget, og sekunder efter var jeg i en samtale med en masse andre, og følte mig ikke ensom mere. Det er jo en ny måde at føle samhørighed på, men jeg føler mig så heldig, at jeg oplever det, siger Troye Sivan.

Kreativiteten ligger dybt i stjernen, der tidligere har prøvet kræfter med skuespillet i blandt andet "X-Men Origins: Wolverine". Det samme gør lysten til at bruge sig selv i det, han laver.

- At optræde og at dele ud af mig selv har altid været noget, jeg har gjort. Selv når jeg har haft roller i film, har jeg følt, at jeg har brugt mig selv og mine følelser for at portrættere rollerne. Det har altid føltes naturligt for mig. Jeg vil gerne føle samhørighed med folk, uanset om det er gennem youtube-videoer eller skuespil eller min musik, siger han.

- Jeg har erkendt, at jeg har en stor kærlighed til at optræde og være kreativ i alle former. Men musikken var min allerførste kærlighed, siger Troye Sivan, der tidligere har udgivet et par EP'er, men altså nu endelig får drømmen om et album opfyldt.

/ritzau/FOKUS

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip