Ytringsfrihed: Debattør gav Omar Marzouk fingeren på direkte TV

Debatten om ytringfrihed har mange ansigter, og i Deadline på DR2 blev der lørdag aften også brugt tegnsprog. Der blev nemlig ikke lagt fingre imellem, da billedkunstneren Fioozeh Bazrakan og komikeren Omar Marzouk diskuterede ytringfrihed. Det skriver DR. 

Muligvis var det for at understrege ytringsfriheden, eller også var det netop i mangel på ord, at den kvindelige kunstner valgte at afslutte debatten med at give Marzouk fingeren og ordene:

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Kaldet til islarm er en dødstrussel mod Danmark og det danske demokrati, og hvis du ikke kan indse det, så kan du få den her lige i hovedet, lød det, da hun løftede "fuck-fingeren".

Efterfølgende er debatten kommet til at handle om langefingeren, som altså pludselig blev luftet sidst i debatten. Men det var egentlig islamkritikeres reaktion på trusler fra fundamentalister, som var omdrejningpunktet.

Omar Marzouk havde nemlig på Facebook kaldt det tidligere byrådsmedlem for Dansk Folkeparti Tina Pedersen og andre DF'ere for "kylling" og "kujon", fordi hun angiveligt var gået under jorden efter trusler fra islamiske fundtamentalister.

Det fik Fioozeh Bazrakan til at lægge en video på Facebook, hvor hun bag komikeren om at "holde sin fede kæft."

Se hele debatten fra Deadline her

 

Dagens Gossip