Zelenskyj slår fast: Eurovision vil blive afholdt i Ukraine næste år

Foto: Shutterstock

Trods sønderbombede byer har Ukraines præsident svoret, at Eurovision 2023 vil blive afholdt i Ukraine.

Lørdag aften tog det ukrainske band 'Kalush Orchestra' Eurovision-sejren med hjem til Ukraine. 

Bandets medlemmer havde undtagelsesvist fået tilladelse til at forlade det krigshærgede land for at repræsentere Ukraine til én af verdens største musikkonkurrencer, og her formåede de at charmere seerne og vinde hele showet.

Læs også

Vandt det hele: Nu skal de ukrainske Eurovision-vindere af med statuetten

Traditionen siger, at vindernationen skal afholde næste års udgave af musikkonkurrencen, og det har fået flere til at stille spørgsmålstegn ved, om Ukraine vil være i stand til at videreføre denne tradition. 

Der har blandt andet været spekulationer i, om værtsskabet skulle gå til andenpladsen, ét af Ukraines nabolande eller til én af de store nationer i Europa i stedet.

Risikoen, for at Ukraine fortsat er i krig om ét år, er der desværre, og selv hvis der (forhåbentlig) er fred, må man gå ud fra, at Ukraine formentlig har andre ting at bruge penge på end at afholde en tæskedyr musikonkurrence. 

Landets præsident, Volodymyr Zelenskyj, har dog på Telegram slået fast, at planen fortsat er, at Eurovision skal afholdes i Ukraine til næste år. 

"Vores mod imponerer verden, vores musik erobrer Europa! Næste år vil Ukraine være vært for Eurovision!" skrev Zelenskyj således i et opslag som fortsatte:

"Vi vil gøre vores bedste for, at vi en dag kan være vært for deltagerne og gæsterne til Eurovision i ukrainske Mariupol. Frit, fredeligt, genopbygget!"

Zelenskyj har understreget, at Eurovision vil blive afholdt i en fredelig udgave af Mariupol, selvom byen på det sidste har været udsat for voldsomme bombardementer, ligesom byens indbyggere har lidt under manglen på mad, vand og elektricitet.

"Jeg er sikker på, at vores sejr i kampen mod fjenden ikke er langt væk," udtalte Zelenskyj.

Læs også

Disse seks mænd har fået særlig tilladelse til at forlade Ukraine trods krigen

 

 

Dagens Gossip