Zentropa: Vi er frikendt for snyd med støttemidler

Filmselskabet Zentropa møder hård kritik fra Det Danske Filminstitut (DFI) i en sag om interne faktureringer og kan se frem til at blive sat under skærpet tilsyn.

Men Zentropa selv har en helt anden indgangsvinkel til den rapport, som revisionsselskabet Deloitte har lavet, og som ifølge Det Danske Filminstitut har konstateret "en række kritisable forhold vedrørende Zentropas økonomiadministration".

Filmselskabet skriver i en pressemeddelelse, at rapporten frikender selskabet for anklager om snyd med støttemidler.

I efteråret 2013 bestilte DFI en undersøgelse af Zentropas regnskaber om muligt snyd med støttemidlerne i forbindelse med fire Zentropa-film, heriblandt Oscar-vinderen "Hævnen".

Ifølge Zentropa viser undersøgelsen, at "påstanden om snyd har været uberettiget".

- Revisionsselskabet Deloitte, som har stået for undersøgelsen, har dog rejst kritik af økonomiadministrationen, som var gældende på daværende tidspunkt.

- Vi har løbende justeret, forbedret og ændret vores økonomi- og administrationsstruktur i dialog med Det Danske Filminstitut og vores revisorer. Der er derfor, siden de i undersøgelsen omfattede produktioner, gennemført en lang række tiltag uafhængig af denne undersøgelse, skriver Zentropa i pressemeddelelsen.

Zentropa kritiserer Det Danske Filminstitut for ikke at ville indgå i en dialog omkring sine mistanker, og filmselskabet er også stærkt kritisk over for revisionsselskabet.

- Deloittes medarbejdere har virket forudindtaget og fjendtlige under deres besøg på Zentropa og har i mange sammenhænge ikke ønsket at modtage informationer om regnskabs- og faktureringspraksis i filmbranchen.

- Og Deloitte har i flere tilfældet lavet mangelfulde konklusioner, idet de pågældende revisionsmedarbejdere ingen viden har om filmbranchen, lyder det i pressemeddelelsen fra Zentropa, der er underskrevet af chefjurist Anders Kjærhauge og økonomichef Frederik Nemeth.

/ritzau/

 

Dagens Gossip