Zidane bliver træner for Real Madrids reserver

Real Madrid meddelte onsdag, at klubbens hidtidige assistenttræner Zinedine Zidane fra den kommende sæson skal være træner for klubbens andethold, Castilla, som spiller i den tredjebedste spanske fodboldrække.

- Zizou, som var Carlo Ancelottis assistent på førsteholdet det seneste år, vil begynde et nyt kapitel i sin karriere i Real Madrid, skriver klubben i en pressemeddelelse.

42-årige Zidane havde en stor karriere som spiller, hvor han repræsenterede Cannes og Bordeaux i hjemlandet, italienske Juventus og fra 2001 til 2006 Real Madrid.

I 2006 indstillede han karrieren efter VM-finalen mod Italien i Tyskland. Zidanes sidste gerning på banen er uforglemmelig i VM-historien.

Franskmanden nikkede Marco Materazzi fra Italien en skalle og fik efterfølgende rødt kort. Italien endte med at vinde VM-finalen efter en straffesparkskonkurrence.

Zidane blev en legende, da han spillede en hovedrolle i Frankrigs VM-triumf på hjemmebane i 1998. Zidane scorede blandt andet to mål i 3-0-finalesejren over Brasilien.

For kort tid siden blev han rygtet til Bordeaux, som stod uden træner, men han endte med at blive i Real Madrid.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip