Zidane: Det bliver svært at slå Real Madrid

Zinedine Zidane har prøvet det meste på en fodboldbane, men han har aldrig været træner på sidelinjen for et hold i "El Clásico".

Stormøderne mellem FC Barcelona og Real Madrid lever ofte deres eget liv, som får en plads i historiebøgerne.

Lørdag skrives der så endnu et kapitel, når Zidane tager til Barcelona som Real Madrid-træner og for første gang oplever opgøret mellem de to spanske klubber på den måde. Det skræmmer ikke Zidane, og den tidligere storspiller glæder sig til opgaven.

- Clasicos er det smukkeste i fodbold for en spiller. Nu skal jeg udleve det som træner. Det er første gang, men jeg glæder mig og vil nyde det, siger Zidane dagen før opgøret ifølge AFP.

Real Madrid er ti point efter Barcelona i Primera Division, og Real Madrid blev tidligere på sæsonen ydmyget hjemme, da Barcelona vandt 4-0. Derfor ser de fleste Barcelona som storfavoritter, men den køber Zidane ikke nødvendigvis.

- Alle andre kan sige, hvad de vil, men det bliver ikke nemt at slå Real Madrid. Det er klart. Det generer mig ikke (at Barcelona er storfavoritter, red.). Vi vil spille kampen og være koncentreret.

- Jeg ønsker at se en god fodboldkamp, og at mit hold vinder, siger Zidane ifølge Reuters.

Den tidligere Real Madrid-spiller oplyser, at han ikke kommer til at spare spillere, selv om Champions League, hvor Real Madrid i den kommende uge møder tyske Wolfsburg i den første kvartfinalekamp, ligner Real Madrids mulighed for at vinde et trofæ i år.

Han giver i det hele taget ikke indtryk af, at han skulle være til en særlig eksamen som træner i det store opgør, der optager det meste af fodboldverdenen.

- Nej, det går godt for os i øjeblikket, og vi har gjort det godt på det seneste. Vi fokuserer på vores arbejde. Det er en vigtig kamp og en anderledes kamp. Det er disse opgør altid, men til syvende og sidst er det en stor fodboldkamp, som alle ser frem til, siger Zinedine Zidane.

Real-Madrid-forsvareren Raphaël Varane misser storkampen på grund af en skade i den ene lægmuskel, mens tyske Tony Kroos er meldt klar trods problemer, der krævede behandling, ved fredagens træning.

Taktisk vil Real Madrid ikke foretage sig ændringer i forhold til holdets præstationer i den seneste tid.

- Vi har en idé om, hvordan vi vil gribe det an, og vi vil forsøge at spille på samme måde lørdag (som normalt, red.). På papiret er det et anderledes opgør, men det ændrer ikke på noget taktisk for os. Vi vil komme stærkt ud fra start, siger Zidane.

Opgøret mellem Barcelona og Real Madrid begynder lørdag aften klokken 20.30.

/ritzau/

 

Dagens Gossip